bezbolan početak tjedna

Što sve možete učiniti sada za lakši ponedjeljak!

Dok čekate da počne vaša omiljena serija ili film na televiziji, zašto se ne biste pripremili za lagani početak tjedna? Umjesto da ponedjeljak ujutro provedete u strci ne znajući gdje vam je glava i gdje se ostavili stvari koje vam trebaju za posao, provedite maksimalno sat vremena čineći ovih nekoliko korisnih stvari za bolji početak tjedna!

Odaberite što ćete odjenuti.

Mnogima je peglanje mrski zadatak, no ako želite ostaviti dobar dojam na poslu, odjeća bi vam ipak trebala biti u najboljem mogućem stanju. Uzmite si par minuta i pripremite sve što planirate odjenuti sutra kako biste izbjegli vječnu dilemu ispred ormara koja vam ujutro krade vrijeme. Ako ćete to činiti svake večeri, vaši će dani počinjati bez modnog stresa. Usput možete iskoristiti koji trenutak da izdvojite nekoliko komada odjeće koje sigurno nećete više odjenuti i u tome vam može pomoći ova simpatična infografika.

Presložite svoju torbu.

Jednom tjedno dobro je presložiti sadržaj torbe koju vučemo posvuda sa sobom i u kojoj nosimo sve ključne stvari potrebne da nam dan prođe glatko. Pobacajte zalutale račune i pospremite svoj novčanik, nadopunite stvari poput papirnatih maramica koje bi vam mogle zatrebati i nemojte zaboraviti staviti torbu blizu ulaznih vrata kako ju ne biste sutradan tražili naokolo. Predsoblje je idealna prostorija u kojoj možete posložiti sve što vam treba za dan koji slijedi, pa par ideja kako ga urediti možete pogledati ovdje.

Isplanirajte što sve morate obaviti idući tjedan.

Stvaranjem rasporeda i upisivanjem u kalendar neodgodivih obaveza umirit ćete svoj mozak jer ćete biti sigurni da ništa neće ostati zaboravljeno. Uložite par minuta vremena da upišete sve obaveze u obiteljski raspored kako bi svi ukućani mogli vidjeti što se važno kroz tjedan događa. Tako ćete izbjeći nesporazume i olakšati si život.

Navijte budilicu i stavite mobitel što dalje od sebe.

Elektronika nas dodatno razbuđuje i kradljivac je vremena koje biste mogli provesti s obitelji pa se pokušajte svjesno isključiti. Stavite mobitel puniti u drugu sobu, i ako baš želite, pogledajte kakav film ili seriju na televiziji ili se zavucite u krevet s dobrom knjigom. Čitanje i meditiranje pomaže nam da lakše zaspimo i da se probudimo iduće jutro odmorni i svježi. Pretvorite svoju spavaću sobu u lijep prostor koji vas opušta, stavite na krevet čistu posteljinu i ušuškajte se.

Želimo vam ugodan početak tjedna!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 23:31