Malo boje za veliki efekt

Uradi sam dijamantni uzorak na postojećim pločicama

 

Nismo uvijek spremni uložiti gomilu novca kako bi naš dom izgledao kao iz časopisa, iako su nam privlačna dekorativna rješenja koja nas s dobrim razlogom nadahnjuju. Internet je pravo vrelo domišljatih projekata kojima se, ako ništa drugo, možete približiti svojim interijerskim idealima za tek djelić cijene koju biste platili ako odlučite zaista izdvojiti za dizajnerske pločice ili neki veći komad namještaja.



Već smo imali odlične primjere makeovera, a danas vam želimo predstaviti impresivan projekt preuređenja natkrivene terase u kojem je autorica bloga Little Green Notebook pomoću malo boje stvorila odličnu imitaciju velikih podnih pločica.Postojeću betonsku podnu podlogu bilo je potrebno prvo dobro očistiti što je učinjeno pomoću vode pod tlakom.


Jednom kada se sve dobro osušilo pod je pripremljen s prvim slojem boje za podove na bazi vode. Budući da blogerica Jenny nije željela besprijekornu i punu boju poda već pomalo istrošeni izgled razvodnila je odabranu boju te time dobila prozirniji premaz koji je stvarao željeni efekt. Kada se boja dobro osušila s prijateljicom je pomoću maskirne trake obilježila pravilan uzorak usporedno postavljenih linija. Jenny je željela da ukrasni motiv imitacije pločica bude veći pa su trake raspoređene na udaljenosti od 30 cm.



Potom je bilo potrebno razdvojiti dijelove koji će predstavljati "pločice". Oblik dijamanta postignut je pomoću usporedno postavljenih traka i to pod kutem, a između svakog većeg prostora boje ostavljen je razmak od otprilike 20 cm. Nastali oblik dijamanta potom je obojila u tri različite boje - oker žutu, tamnosivu i prljavo bijelu, a sve tri je prethodno razvodnila kako bi izgledale malo istrošena.



Sama je površina razdijeljena na tri dijela koje su iscrtali prije samog bojanja pojedinih dijelova. Nakon što se sve dobro osušilo uklonjena je traka i otkriven je izvrstan izgled poda. U ovom je slučaju na nekim mjestima traka malo oštetila boju, no to je samo doprinijelo starinskom izgledu na koji je autorica ciljala. Na kraju je cijeli pod dva puta premazan završnim slojem kako bi se zapečatila boja. Kako vam se čini ova izvrsna ideja?


Izvor: Little Green Notebook

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 00:17