Papir, škare i malo mašte

Uradi sam pahuljice od papira!

Donosimo jednostavan način izrade pahuljica od papira

Papirnate pahuljice svaki prostor mogu pretvoriti u zimsku bajku, a sve što vam treba su škare i raznobojni papiri koje ćete s nekoliko poteza škarama pretvoriti u kompleksne čipkaste ukrase. Ne znate kako početi? Pratite slike i upute koje slijede i uz malo vježbe za čas će vaš prostor biti prekriven šarmantnim pahuljicama. Sve što vam treba su A4 komadi papira, škare i tupi predmet, poput jednostavne rašpice za nokte, te malo strpljenja!

Potreban materijal

A4 papir u odabranoj boji
škare
rašpica ili sličan tupi predmet

Postupak

Za izradu pahulje od papira potreban vam je pravilan kvadratni komad papira pa ako koristite klasičan A4 format, jednostavno ga izrežite. Pravilan kvadrat dobit ćete tako što ćete donji lijevi ugao papira spojiti s desnom stranom papira, da se rubovi papira poklapaju, čime ste dobili trokut. Višak papira odrežite.

Presavijte dobiveni trokut na pola tako što ćete spojiti donja dva ugla trokuta. Prijeđite tupim predmetom po mjestu gdje se papir presavija kako biste učvrstili pregibe.

Namjestite papirnati trokut tako da je njegov vrh usmjeren prema vama, potom prebacite desnu stranu trokutastog papira prema sredini oblika i to pod kutem od otprilike 60 stupnjeva te ga presavijte.

Ponovite postupak i s lijevom stranom trokuta tako da se preklapa s prethodno presavinutim papirom. Nastali oblik trebao bi izgledati poput vrha strelice. Snažnim stiskom prijeđite preko presavinutih rubova.

Odrežite krajeve "strelice" kako biste dobili ravnu liniju.

Oštrim škarama, pažljivo izrežite dijelove papira kako biste stvorili uzorak. Pripazite na sredinu buduće pahulje da ne biste slučajno napravili preveliku rupu i upropastili dizajn. Oprezno izrezujte komadiće s te strane.

Kad ste završili s izrezivanjem, polako otvorite pahulju.

Svoje pahulje pospremite među stranice debele i teške knjige preko noći da bi se papir izravnao i bio spreman za ukrašavanje!

Izvor: Apartment Therapy
Foto: Ashley Poskin

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 23:53