puno stila na malo kvadrata

Uređenje male blagovaonice

Uvijek nam dobro dođu nove ideje kako urediti svoj mali prostor doma, što naravno uključuje i prostor u kojem dijelimo obroke sa svojim najbližima. Uređenje blagovaonice koja zauzima tek par kvadrata može biti izvedeno s puno stila i karaktera unatoč tome što zapravo imamo malo mjesta na raspolaganju.


Budući da je potrebno ograničiti količinu namještaja i upotrijebiti rješenja koja se mogu prilagođavati našim potrebama, važno je obratiti pozornost prilikom odabira stola i stolica te nabaviti primjerke koji se mogu rasklapati i slagati u nove oblike kako nam broj gostiju raste. Jednostavni sklopivi stol koji možete smjestiti u kut kuhinje ili dnevne sobe elegantno je rješenje za manjak prostora neovisno koristi li ga mala obitelj ili cijela grupica prijatelja. Pogledajte sedam odličnih primjera malih blagovaonica i po uzoru na njih stvorite vlastiti kutak za uživanje u hrani.

Francuski šik

U neutralni prostor s bijelim zidovima dodajte malo boje odabirom stolica pastelne boje. Uskladite potom sa svojim odabirom jednostavne detalje poput vaza i šarenih zdjelica te ga osvježite i delikatnim cvijećem.

Elegantna večer

Za malo i profinjeno okupljanje odaberite klasične crne stolice koje ćete smjestiti oko stola iste boje. Prostor dodatno definirajte galerijom slika u neutralnim bojama i s pokojim apstraktnim crtežem, a neka rasvjeta bude minimalistička kako biste u prostoru stvorili urbanu atmosferu.

Umjetničko šarenilo

Savršena kombinacija za umjetnički nastrojene pojedince koji vole šarenilo i veselje boja bijela je osnova ukrašena različitim snažnim uzorcima. Odaberite zavjese zanimljivog dizajna i dodajte ih prostoru svoje blagovaonice. Stvorite kontrast u tom kutku bijelim namještajem, odabirom upečatljivih umjetničkih djela, jastučićima različitih uzoraka i šarenim biljkama.

Neutralna zona

Jednostavan i lijep, ovaj jednostavan raspored predstavlja idealan kutak minimalistički uređenog doma. Stol koji se može rastvoriti te dvije elegantne stolice čine ovaj prostor funkcionalnim i praktičnim. Kako biste ovakvu scenu dodatno ukrasili, odaberite cvijeće za stol, elegantnu lampu i neku sliku koja će zaokružiti uređenje.

Sjajni detalji

Crna boja stola i stolica stvara dramatičnu osnovu minimalističkog uređenja koje je potom dorađeno zlatnim detaljima te predivnom galerijom slika.

Romantika

Drveni stol na rasklapanje odlično će izgledati uz dvije klasične stolice u drugoj boji, a romantiku će vam pomoći stvoriti raskošno cvijeće u vazi. Uparite cvijeće sa simpatičnim slikama na zidu i raznobojnim knjigama na polici koju ste smjestili iznad stola. Nemojte zaboraviti i na lijepu rasvjetu te profinjene čaše za vino i vaš je kutak spreman za romantičnu večeru.

Kreativno i zabavno

Odaberite stolice različitih stilova i dodajte ih klasičnom drvenom stolu. Umjesto galerije na zidu objesite različite fotografije, a raspoloženje ćete podići na višu razinu zabavnom visilicom i svijećnjakom na stolu.

Izvor: Daily Dream Decor

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 00:54