15 malih savjeta

Uređenje male kupaonice

Ovo je 15 malih, ali vrlo korisnih savjeta!

Uređenje male kupaonice može vam se činiti kao nemoguća misija. No, ovi mali prostori dobrim dizajnerskim rješenjima i idejama mogu i te kako lijepo izgledati. Najbitnije je da stvorite funkcionalan prostor s pametnim skladišnim rješenjima i pola problema ste riješili. Ako puno vremena provodite u kupaonici, trebali biste biti sigurni da svaki elemet ima svoju svrhu i da je funkcionalan, ali i da se vi ugodno osjećate. U nastvaku saznajte kako do funkcionalne i lijepo uređene male kupaonice.

Umjesto da kupujete veliki kupaonski namještaj, odaberite otvorene police. Tako ćete uvijek imati u vidnom polju sve što vam treba i eliminirati neželjene velike komade namještaja koji malu kupaonicu čine još manjom.

Plutajuće police za pohranu stvari štede prostor i moderno izgledaju, što ih čini idealnim dodatkom svakoj maloj kupaonici.

Drvene ljestve uvijek šarmantno izgledaju i mogu vam poslužiti za pohranu različitih stvari.

U ormarić ispod umivaonika, daleko od znatiželjnih pogleda, pospremite proizvode za čišćenje.

Drvene kutije i košare možete postaviti na zid ili pod da su vam uvijek dostupne za odlaganje.

U malim prostorijama pa tako i u kupaonici vrlo je lako napraviti nered, i baš zato morate odabrati elemente koji su funkcionalni.

Riješite se predmeta koje ne koristite i koji nemaju svoju svrhu.

Pohranite blazinice, vatu, štapiće za uši i druge sitnice koje svakodnevno koristite u staklenke.

Pametno iskoristite svaki slobodni milimetar slobodnog prostora za košarice i kutijice u koje ćete smjestiti samo najpotrebnije.

Kada dođe vrijeme bojenje kupaonice, unaprijed se pripremite i odaberite neutralnu paletu boja u kojoj ćete se osjećati ugodno.

Neutralnom paletom boja kreirajte bazu za svoju kupaonicu, koju ćete upotpuniti različitim teksturama i uzorcima kako biste dodali potrebnu dubinu i uklonili osjećaj nelagode u malom prostoru.

Zapamtite, bijela je boja povezana s čistoćom.

Dinamiku u maloj kupaonici možete dobiti dodavanjem kupaonskih elemenata u jarkim bojama. Može to biti ručnik, daska za WC, tepih ...

... ili možete objesiti šareni ogrtač,

... ili ogledalo u jarkoj boji koje će odgovarati stilu kupaonice.

Izvor: apartmenttherapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 04:41