PET IZVRSNIH SAVJETA

Uredite dnevnu sobu da vam svi zavide

 

Dnevna soba središnji je dio svakog doma, pa se i za njeno uređenje uvijek uloži najviše truda. No nekada je zaista teško postići da soba lijepo izgleda a da u isto vrijeme bude funkcionalna. Od rasporeda namještaja, boja i materijala koje koristite za uređenje pa do nekih detalja za koje mislite da i nisu tako bitni, sve može utjecati na funkcionalnost i na izgled. Danas vam donosimo savjete koji će vam pomoći da vaša dnevna soba zablista i da od nje dobijete maksimum.

1. Uložite u udobnu sofu

Ovo je komad namještaja koji nećete tako često mijenjati, a koji je ujedno najbitniji kod uređenja ove prostorije. Ako želite dnevnu sobu u kojoj ćete se vi i vaši gosti osjećati udobno, sofu nikako nemojte zanemariti.

2. Tkanine

Kombinirajte tkanine različitih materijala i različitih uzoraka kako biste postigli jedinstven i udoban ambijent. U prvome redu mislimo na jastuke i različite uzorke kojima možete postići udobnost, ali i promijeniti izgled vašeg doma.

3. Zavjese

Zavjese će svaku sobu učiniti toplijom i ugodnijom, stoga nemojte ih izbjegavati. Koristite neku kontrastnu boju kako biste postigli što efektniji rezultat.

4. Rasvjeta

Pravilno raspoređena rasvjeta svaku će prostoriju učiniti udobnijom za boravak i pridonijeti njenom izgledu. Nikako nemojte zanemariti samostojeće lampe, osim ugodne atmosfere izvrstan su dekorativni element.

5. Boje

Igrajte se bojama. Velika dnevna soba može djelovati itekako hladno ako je pravilno ne uredite. Različitim nijansama smeđe boje, na primjer, možete postići topli rustikalni ugođaj. No, bez obzira za koju ste se boju odlučili, osobne detalje i sobno bilje svaku nikako nemojte zanemariti.

Izvor: decoholic.org

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 15:14