DIY

VIDEO Naučite plest s rukama!

Sve što ste ikada željeli znati o pletenju bez igla

Fotografije prekomjerno velikih deka izrađenih od zrnastog prediva uz pomoć PVC cijevi privlače pozornost na društvenim mrežama već dugi niz godina. A ako ste poželjeli i sami isprobati nešto isplesti tako, ali nikako niste stigli, ne brinite nedavno se pojavila još jedna, i ako nas pitate, jednostavnija tehnika pletenja koja je trenutno apsolutni hit na Instagramu i Pinterestu.

Riječ je o pletenju bez igle, samo uz pomoć ruku. Svi vi koji znate plesti s iglama, ova će vam umjetnost pletenja biti super jednostavan. Proces je isti, a umjesto igle, glavni su alat vaše ruke. Ako se nikada do sada niste susreli s pletenjem, ova tehnika je odličan način da steknete samopouzdanje.

Za početak pogledajte video!

Za izradu pletene posudice za biljku potrebno vam je 4 klupka krupnije/deblje vune (svako klupko bi trebalo imati oko 40 m i težiti oko 100 g) i pola sata slobodnog vremena.

Rukama možete isplesti i svoju finu mekanu dekicu kao i Amanda s portala SimplyMaggie.com. Za nju će vam biti potrebno i više materijala (12 klupka vune ,svaki po 15 metara i 100 g) i nešto malo više vremena, no svakako se isplati! Ovdje se u pravilu koristi posebno debela vuna, pa će deka biti posebno mekana i topla kada završite. Iako ovaj video nema prijevoda, lako ga se prati i sve je veoma jasno prikazano, pa nećete imati nikakvih problema pratiti djevojku iz videa.


Izvor: apartmenttherapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 02:45