Lijepe želje

VIDEO Ove godine čestitku za Božić izradite sami!

Uskoro će doći vrijeme za davanje poklona i simpatičnih čestitki pa umjesto da u zadnji čas u žurbi tražite nešto jedinstveno, pripremite se unaprijed i izradite ovu slatku čestitku za svoje najmilije. Izrađena u blagdanskim bojama, crvenoj i zelenoj, posebna je i zbog motiva bora koji s lakoćom možete i sami izraditi.

Potreban materijal

škare
ravnalo
čvršći papir formata A4 u crvenoj i zelenoj boji
ljepilo u sticku
olovka
skalpel
gumica za brisanje
crni marker

Postupak

Na kraćoj stranici zelenog papira sa svake strane označite dužinu od 15 cm. Oznake povežite olovkom i ravnalom. Izrežite pravokutni komad zelenog papira što će vam biti osnova čestitke.

Crveni papir izmjerite tako što ćete obilježiti 28 cm na dužoj stranici i 13 cm na kraćoj stranici. Povežite oznake i izrežite pravokutni komad crvenog papira koji će biti unutrašnjost čestitke.

Presavijte oba komada po sredini te pažljivo zalijepite manji crveni papir na veći zeleni. Pričekajte da se ljepilo osuši i snažnim stiskom prijeđite preko pregiba papira.

Na vrhu i na dnu čestitke označite sredinu na 7,5 cm i povežite oznake olovkom. Nekoliko centimetara od vrha čestitke počnite na desnoj strani olovkom iscrtavati oblik bora koji ćete završiti par centimetara od dna čestitke, i to oblikom debla.

Skalpelom oprezno zarežite papir prateći iscrtani rub bora. Gornju stranicu čestitke presavijte po iscrtanoj sredini, i to prema van tako da vam ostane oblik bora. Gumicom obrišite ostatke olovke.

Markerom u unutrašnjosti ispišite lijepe želje za svoje najmilije i gotovi ste!

Izvor: Crafting Hours

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. travanj 2024 18:16