korisni trikovi

JEDAN OD NAJGLEDANIJIH BUZZFEED VIDEA Genijalna rješenje za besmislene svakodnevne probleme u kućanstvu

Mali zadaci i aktivnosti koje radimo po kući često nadilaze klasično čišćenje i uređivanje našeg doma, a poznavanje korisnih trikova koji nam mogu olakšati život nikada nije naodmet. Kako pronaći izgubljeni nakit koji se zavukao ispod namještaja, dobiti dodatni prostor za vješanje odjeće u ormaru ili, pak, s lakoćom promijeniti ključeve na privjesku samo su neki od savjeta koje možete vidjeti u videu s popularne stranice BuzzFeed. Pa pogledajte!



Želite napuniti veliku kantu vodom, a na raspolaganju vam je samo mali umivaonik u kupaonici? Spriječite besmisleno prolijevanje vode tako što ćete se poslužiti lopaticom za skupljanje prašine kao malim koritom kojim će voda teći preko umivaonika ravno u vašu kantu. Pripazite samo da vaša lopatica ima udubljenu dršku s rupom na kraju kako bi ovaj trik zaista i djelovao!

Ogrebotine na svojem drvenom pokućstvu možete brzinski sakriti pomoću komada oraha. Prirodna ulja u ovom orašastom plodu zatamnit će ogrebanu površinu i uskladiti je s ostatkom drvene plohe pa zato uzmite komadić oraha i ribajte njime po oštećenom dijelu sve dok ne potamni, a potom počistite zdrobljene ostatke oraha.

Povećajte prostor svojeg ormara pomoću komadića limenke! Točnije, pomoću njezina otvarača u obliku prstena. Odvojite prsten s dvije rupe od limenke i kroz jednu od rupa provucite metalni držač vješalice. Druga rupica će vam poslužiti da na nju objesite drugu vješalicu i tako maksimalno iskoristite dostupan prostor.

Izgubili ste vijak, dragu naušnicu ili prsten koji su vam se otkotrljali pod kauč ili ormarić? Navucite na samu cijev usisavača najlonku koju ćete običnom gumicom pričvrstiti, upalite usisavač i prijeđite s cijevi po podu ispod namještaja. Svi veći predmeti zadržat će se na površini najlonke umjesto da završe u vrećici u usisavaču!

Metalni prsten na koji nižemo svoje ključeve ponekad je nemoguće otvoriti a da se ne ozlijedimo. Spriječite povrede prstiju i lomljenje noktiju tako što ćete se poslužiti kliještima za skidanje spojnica (deklamerica) kojima ćete otvoriti prsten i s lakoćom dodati novi ključ na svoj privjesak.

Ako ste naišli na posebno tvrdoglav plastični omot koji nikako ne uspijevate otvoriti, pokušajte razrezati plastiku pomoću otvarača za konzerve

Izvor: BuzzFeed

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 11:54