PSG ZASLUŽIO RESPEKT

Vida otkrio strahove: 'Stalno nam je u glavi onih sedam komada protiv Lyona, ne bismo željeli da se to ponovi'

 Drago Sopta/CROPIX

Domagoju Vidi nije bilo do razgovora. Nakon onog piva u autobusu odlučio se za šutnju prema medijima.

- Neću razgovarati s novinarima do zime!

To mu je bila prva rečenica. Ipak, na kraju je popustio. Ekskluzivno je za Sportske novosti odlučio dati prvi intervju nakon incidenta koji mu nije trebao. Protiv PSG-a sudara se sa Zlatanom Ibrahimovićem. Je li mu to najveći izazov u karijeri?

- Ne znam. Moram dobro promisliti prije no što odgovorim na to pitanje. Vjerojatno jest. Makar, prije godinu dana iskusio sam Cristiana Ronalda. Igrao sam protiv Ibrahimovića u Maksimiru u reprezentativnoj utakmici protiv Švedske. Nisam igrao izravno na njemu. Međutim, Ibrahimović je među tri najbolja napadača na svijetu. Messi, Ronaldo i on.

Kako ga zaustaviti?

- Pakleno je čuvati Ibrahimovića. Ima naravno recept. Moramo ga čuvati svi zajedno. Skupa ga pokrivati, pomagati jedan drugome. Mislim da ga se tako može zatvoriti. Kad igraš protiv Ibrahimovića, moraš biti koncentriran cijelu utakmicu, ne smiješ niti jednog trenutka 'zaspati’. Sve moraš unaprijed predvidjeti. Ibrahimović je klasa, iskoristit će i najmanju pogrešku. Ali imaju oni još dobrih igrača. Kad su uložili toliki novac, imaju i na klupi klasa.

Ima li Dinamo uopće kakvu šansu protiv PSG-a?

- Gledajte, nije lako odgovoriti na takvo pitanje. Oni su uložili ogroman novac u momčad, doveli su velike igrače. Mi smo ostali na okupu, ali svejedno je teško nešto previše očekivati.

Nije baš optimistično?

- Možda će ovo sad zvučati stereotipno. Međutim, nogomet je nepredvidljiva igra. Mnogo puta se pokazalo da manji klub i slabija momčad iznenade gigante. Ako me pitate postoji li nada, kazat ću da postoji. Mi vjerujemo da možda možemo nešto napraviti u toj utakmici. Nadu nam nitko ne može oduzeti. Igrat ćemo bez opterećenja. Isto tako se nadam da će stadion biti pun, te da ćemo dobiti veliki impuls s tribina. Uz mnogo požrtvovnosti i sreće, nadam se da bismo mogli uspjeti, uzeti bod ili čak tri! Zašto ne?

Na koji način treba igrati protiv PSG-a?

- Bilo bi se suludo otvoriti. Valjda je to svima jasno. Zatvorit ćemo se. Igrat ćemo na kontre i polukontre. Mislim da je to jedina ispravna taktika. Također, naša šansa su i prekidi, mogli bismo tu 'nešto zabiti’. Bilo bi samo jako loše da odmah na početku primimo brzi gol. Kao što smo ga primili u Kijevu. Važno je izdržati taj početak.

A kasnije?

- Ako brzo ne primimo gol, oni će kao favoriti od kojih se očekuje sigurna pobjeda postajati nervozniji. Izgubili su u Portu, PSG-u u Maksimiru igra samo pobjeda. Moramo izdržati prvih 15 minuta, držati se čvrsto u obrani, a onda pokušati zabiti.

Bojite se?

- Ma, ne, ne bojimo se. Ali stalno nam je u glavi onih 'sedam komada’ protiv Lyona. To nas koči, ne bismo željeli da se to ponovi.

KOMPLETAN INTERVJU PROČITAJTE U SPORTSKIM NOVOSTIMA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:18