POŽARI U AUSTRALIJI

VIDEO, POBJEGLI OD VATRE Pogledajte kako su djed i baka heroji spasili petero unučića!

 YouTube

HOBART - Bonnie Walker ostavila je svoje petero djece na brigu svojim roditeljima dok je išla na sprovod. No, šumski požar u njenom dijelu Tasmanije podivljao je izvan kontrole, te je vatra došla i do kuće njenih roditelja.

Okruženi požarom sa svih strana, dvoje staraca i petero djece pobjegli su u more, gdje su se dva sata držali za drveni mol dok je vatra bjesnila svuda oko njih, trošila kisik koji im je trebao za život, i ispunjavala zrak gustim dimom i mirisom paleži.

Nekoliko puta vatra je zahvatila i mol, te je djed, Tim Holmes, očajnički pokušavao ugasiti požar zalijevajući ga morem.

Nakon dva sata naizgled bezizlazne situaciju, Holmes je riskirao vlastiti život, i probio se kroz dim do obale gdje je uspio pronaći čamac kojim su se potom odvezli na sigurno.

Walker je izjavila za australsku televiziju kako su joj javili da su joj majka i otac opkoljeni vatrom, te da jedino što može činiti je moliti se.

- Pripremila sam se da ću izgubiti i djecu i roditelje, rekla je.

Kuća obitelji Holmes izgorjela je u potpunosti, zajedno s još 90 drugih kuća u njihovom gradiću, no Tim Holmes je sretan što su uspjeli preživjeti.

Za sada se još uvijek 100 ljudi vode kao nestali, ali policija vjeruje kako se samo radi o ljudima koji se još nisu javili vlastima.

- Nemamo izvještaje o nestalima u okolnostima zbog kojih bi bili zabrinuti za njihovu sigurnost, rekao je načelnik tasmanijske policije Scott Tilyard.

Požar koji je divljao Tasmanijom, osim što je uništio brojne kuće, također je i pobio tisuće ovaca i divljih životinja. Srećom je ozlijeđeno samo šestero ljudi, nitko od njih teže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:53