DYNAMO (K)

Blohin zbog povišenog tlaka završio u bolnici!

Trener ukrajinskog nogometnog kluba Dinama iz Kijeva, Oleg Blohin, završio je u petak u bolnici zbog povišenog krvnog tlaka, odnosno hipertenzije

Trener ukrajinskog nogometnog kluba Dinama iz Kijeva, Oleg Blohin, završio je u petak u bolnici zbog povišenog krvnog tlaka, odnosno hipertenzije...

"Oleg Blohin se danas osjećao loše, te je prevezen u bolnicu kako bi mu bila pružena liječnička pomoć. Nakon nekog vremena javljeno nam je da Blohin ima hipertenzivnu krizu. Sljedećeg tjedna Blohin će biti na liječenju u moskovskoj klinici", stoji u priopćenju ukrajinskog kluba iz Kijeva.

Hipertenzija (ponegdje se naziva i hipertonija) je naziv za stanja u kojem je povišen tlak krvi u krvnim žilama. Pojam se najčešće koristi kada se govori o arterijskoj hipertenziji, stanje povišenog krvnog tlaka u arterijama sustavnog krvotoka.

Posebna stanja su različita akutna povećanja arterijskog krvnog tlaka koja akutno mogu oštetiti organe kao što su središnji živčani sustav, srce ili bubreg. Ta se stanja nazivaju hipertenzivna kriza, te zahtjevaju hitno liječenje.

Blohin je prije svega 10 dana preuzeo klupu Dinama, kojeg je ove srijede vodio do prve pobjede u ovogodišnjem izadnju Lige prvaka i to protiv imenjaka iz Zagreba (2-0).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:45