TVORNICA KULTURE

HERCULES AND LOVE AFFAIR Dolazi bend koji je promijenio dance!

Nakon što su 2010. na riječkoj Harteri nastupili u live postavi, Hercules and Love Affair sutra dolaze u Tvornicu kulture, gdje će se predstaviti u novoj, Soundsystem verziji, sa živim vokalima i Andyjem Butlerom u ulozi DJ-a.

- Počeo sam svirati u srednjoj školi, no u bendovima koji su bili više orijentirani ka rocku, a mogućnost da stavim slušalice i sanjam o tome da pobjegnem preko vikenda strašno mi je pomogla u vrijeme dok je u mom domu vladao kaos - kaže nam frontmen Andy Butler, koji se javio iz Beča gdje živi već nekoliko godina. Od ranog djetinjstva zanimala ga je, objašnjava, grčka mitologija, a ime benda inspirirala je priča o Herkulu koji se nesretno zaljubio u drugog muškarca.

Njihov prvi album uveo je promjene u dance glazbu, a na njemu je zapaženu ulogu imao i Antony Hegarty iz benda Antony and the Johnsons. I dok je eponimni album bio hommage disco eri 70-ih, njegov nasljednik “Blue Songs”, objavljen 2011., otkrio je Butlerovu ljubav prema house glazbi, no mnoge je razočarao Hegartyjev izostanak:

- Antony je dao toliko mnogo prvom albumu, da sam znao da bi bilo nerealistično i nemaštovito raditi ponovo s njim na drugom albumu, no volio bih da jednom opet surađujemo - poručio je Butler, koji i u budućnosti namjerava rotirati line up svog mnogoljudnog i multietničkog benda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:28