UFC

Timski kolega Caina Velasqueza progovorio o čitavom incidentu

Cain Velasquez

 Retna/Avalon.red/Avalon/Profimedia
Kyle Crutchmer smatra kako je pravosudni sustav zakazao u slučaju Caina Velasqueza

Kyle Crutchmer (8-1 MMA, 4-1 BMMA), bivši timski kolega Caina Velasqueza ovu subotu borit će se na Bellator 277 eventu protiv Michaela Lombarda (12-2 MMA, 0-0 BMMA). Cain će biti samo 3.2 km udaljen od mjesta na kojem će se održavati event, a to će mu ujedno biti i 46. dan proveden iza rešetaka. Otkako se preselio u San Jose kako bi trenirao u uglednoj American Kickboxing Academy, Crutchmer je idolizirao njihovog dvoranskog lidera Caina Velasqueza. Svakodnevno bi pričali o borbama i životu, a cijeli taj incident u kojemu je Cain na kraju završio iza rešetaka ostavio je emocionalni trag na borcu poluteške kategorije.

"Kada sam prvi put čuo što se dogodilo to mi je bilo nestvarno."

"Doslovno sam razgovarao s njim dva dana ranije. Svaki dan dolazi u teretanu i svima nam pomaže. Ja imam kćer, a on ima sina i kćer pa smo znali razgovarati o Disneyevim filmovima koje volimo gledati. I onda nakon svega toga vidite da se ovo događa nekome takvome. To samo pokazuje u kakvom svijetu mi živimo."

Crutchmer priznaje kako bi možda učinio istu stvar da se našao u toj poziciji. Kalifornijski pravni sustav pustio je Harryja Goulartea za kojeg se sumnjiči da je zlostavljao Cainovo dijete na slobodu uz jamčevinu od 50 tisuća dolara, za što Crutcher smatra kako je totalno pogrešno.

"Dok sam odrastao nisam shvaćao što znači biti roditelj. Mislim da je posao roditelja najveći, a to je zaštititi moju kćer. Ne bih vam mogao reći bih li učinio isto što i on da sam ja tako nešto saznao."

"Smatram kako je država Kalifornija mogla učiniti nešto više prema Cainovoj obitelji i barem im dati uvid u cijeli postupak suđenja. To što su pustili seksualnog predatora da se brani sa slobode jednostavno mi nema smisla."

Linker
29. svibanj 2024 09:04