UFC

(VIDEO) Od ‘Reemovog‘ uništenja Brocka Lesnara do ‘Spiderovog‘ poigravanja s Lebenom: Pogledajte 10 najboljih debija u UFC-u

Brock Lesnar (lijevo) i Alistair Overeem (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC je objavio deset najboljih debitantskih nastupa prema odabiru fanova

Debitirati pod okriljem UFC-a mnogim borcima jedan je od najvećih ciljeva koji se nadaju ostvariti tijekom svojih borilačkih karijera. Naravno, UFC-ov pojas nešto je o čemu sanja gotovo svaki borac, ali da bi došli do pojasa, potrebno je prije prvo dogurati do najveće svjetske MMA organizacije.

Sigurno nije lako debitirati unutar UFC-a. Radi se o velikom skoku po pitanju kvalitete konkurencije, pritisak je ogroman i malo je prostora za pogreške. Međutim, mnogi borci imali su jako upečatljive debitantske nastupe i već nakon prvog nastupa vidjelo se da su spremni za velike stvari.

UFC je u sklopu novog serijala pod nazivom ‘‘FAN‘S CHOICE‘‘ (‘Fanovi biraju‘) zatražio fanove da glasaju za najbolje debitantske nastupe unutar UFC-ovog kaveza. Ukupno je deset debitantskih nastupa izdvojeno u sklopu UFC-ovog videa, a vrlo je zanimljivo pogledati što su fanovi odabrali kao najbolje debitantske nastupe.

Jasno, kad šire mase imaju pravo glasa, za očekivati je da će najviše glasova pokupiti ona najpoznatija imena. Mnoštvo je upečatljivih debija od strane boraca koji nisu u kategoriji najvećih zvijezda, ali ova lista ipak obiluje velikim imenima.

To ne znači da se ne radi o debijima za pamćenje. Primjera radi, svoje mjesto među top 10 debija našla je pobjeda Alistaira Overeema nad Brockom Lesnarom. Overeema se dugo čekalo da potpiše ugovor s UFC-om, a debi je odradio krajem 2011. godine.

Brock Lesnar kao bivši prvak teške kategorije dočekao je Overeema u najjačoj svjetskoj organizaciji, ali Overeem je lakoćom odradio debi. Samo dvije minute i 26 sekundi trebao je Overeem za prvu pobjedu u UFC-u, a Lesnara je doslovno uništio u kavezu. Uistinu debi vrijedan pamćenja.

Rijetki su borci koji su imali debi sličan onom kakav je imao Justin Gaethje. ‘‘Highlight‘‘ je došao u organizaciju s pedigreom najatraktivnijeg borca na svijetu, a taj status u potpunosti je opravdao borbom protiv Michaela Johnsona. Bio je o jedan od najzabavnijih mečeva u povijesti organizacije.

Možda i najbolji debi u povijesti UFC-a pružio je Anderson Silva. Legendarni ‘‘Spider‘‘ debitirao je davne 2006. godine, a Chris Leben trebao je poslužiti kao netko tko će testirati koliko je zapravo dobar Anderson Silva. Nije bilo teško shvatiti da Anderson Silva nije samo dobar, nego odličan, naprosto maestralan borac.

‘‘Spider‘‘ se doslovno poigrao s Lebenom kojeg je nakon 49 sekundi borbe porazio nokautom. Koljenom je Anderson Silva nokautirao čvrstog Lebena, a već u drugom nastupu unutar UFC-a, Silva je osvojio titulu prvaka.

Koji su još debitantski nastupi našli svoje mjesto unutar ove rang ljestvice najboljih debija, pogledajte u videu ispod ovog teksta.

Linker
20. svibanj 2024 08:21