PRIMLJEN UZ OVACIJE

Milinović u Gospiću najavio pobjedu desnice već na sljedećim izborima: Demokršćansko zvono zvoni na uzbunu!

Danas HDZ-u treba pobjednički adrenalin, treba nam snaga, treba nam hrabrost - rekao je Milinović
 Damjan Tadić/CROPIX

GOSPIĆ - Tristotinjak HDZ-ovaca ustalo je i uz ovacije glasno zapljeskalo Darku Milinoviću kada je ulazio u dvoranu gospićkog Pučkog učilišta, gdje su se održavali izbori za predsjenika Županijkog odbora. Oni su već tada slavili njegov novi mandat jer Milinović nije imao protukandidata. Izborna skupština u Lici u stvari je samo formalno bila lokalna, u stvarnosti je to bila Milinovićeva kampanja za predstojeće izbore za predsjednika stranke . Koliko podršku ima u svojoj bazi govori podatak da je Skupština zakazana baš za današnji dan, 25. travnja, dan kada Milinović slavi svoj 49. rođendan. On je veći dio svojeg polusatnog govora posvetio predstojećim stranačkim izborima, a ne onima koji su uslijedili pola sata poslije govora. Pričao je o pobjedničkom mentalitetu ličkih HDZ-ovaca.

- Danas HDZ-u treba pobjednički adrenalin, treba nam snaga, treba nam hrabrost. Mnogi govore kako imaju program za pobjedu na idućim lokalnim izborima. Mi možemo poručiti: Mi nemamo program, mi smo pokazali. Pokazali smo kako pobijediti Stipu Mesića kada je bio najjači, nažalost jedino u ovoj županiji. Na sljedećim izborima smo pobijedili i današnjeg predsjednika Ivu Josipovića. Mi smo pokazali pobjednički duh. Kada su svi mislili da će u 9. Izbornoj jedinici pobjediti Kukuriku koalicija, ja sam bio siguran u nas. Nijednu političku utakmicu nismo izgubili, nećemo izgubiti ni sljedeću - pričao je Milinović dodajući da je zbog svih tih pobjeda smatrao da ima pravo na kandidaturu za predsjednika stranke.

Odlučio je pokrenuti Hrvatsku.

- Jučer sam bio u Imotskom, Zagrebu, prekjučer u Osijeku, prošlu subotu u Frankfurtu, danas u Gospiću, sutra u Vukovaru, u subotu u Zurichu. Neću se umoriti uime vas, putovati, broditi, ploviti i letjeti, jer idem i avionom i pronositi pobjednički mentalitet. Osjećam pobjedu u zraku i pobjedu demokršćanske opcije vać na sljedećim lokalnim izborima - pričao je Milinović.

Govorio je kako očekuje zajedništvo, da ovi izbori neće dovesti do raskola u stranci, iako donose tenzije, te da nikada neće napustiti politiku Franje Tuđmana.

- Demokršćansko zvono zvoni na uzbunu, čujete ga (u tom trenutku zazvonila su zvona na obližnjoj katedrali, op.a.), to je crkveno, ali nama zvoni demokršćansko. Ne mirim se činjenicom da u jednom od velikih gradova, Splitu ne može biti gradonačelnik iz redova HDZ-a, ili u Osijeku. Danas imamo izbore za HDZ grada Zagreba, uvjeren sam da ćemo i tamo iznjedriti čovjeka koji će za godinu dana ići ravnopravnu bitku za gradonačelnika Zagreba. To su moji ciljevi kao predsjednika HDZ-a - poručio je Milinović dodajući kako će sljedeći premijer doći iz redova HDZ-a .

Da ne bi bilo kakvih nedoumica oko toga tko će biti premijer pobrinuo se Milan Jurković, lički župan koji je stranačke izbore nazvao sudbonosnima za sve Ličane.

- Mi smo generacija izabrana od Boga ili od sudbine jer smo stvorili državu, iako je bilo i većih Hrvata od nas u povijesti. Vjerujte mi, za većinu nas novi povijesni trenutak su stranački izbori 20. svibnja jer malotko od nas će imati priliku dočekati i doživjeti da ponovi iskoči jedan lički sin koji voli Liku i ima viziju razvoja HDZ-a. Potrebni smo hrvatskoj državi, ne samo radi Bleiburga, ne samo radi vjeronauka, Domovinskog rata, Europske unije...Vjerujte, bez HDZ-a je pravi, ispravni put Hrvatske države upitan - pričao je župan Jurković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 17:39