TREBA MU BUBREG

VIDEO: 'POMOZITE MU I SPASITE GA KAO I MENE' Dječakova molba za bolesnog dječaka koji prolazi isto što i on

 Screenshot/You Tube

Petogodišnji dječak Jack Scoble iz Australije poslao je dirljivu poruku svijetu u videu kojeg je snimila njegova majka. U njemu moli sve ljude da budu otvorena srca te da, na koji god način mogu, pomognu 7-godišnjem dječaku iz Velike Britanije kojem je hitno potreban bubreg.

Matthew Pietrzyk iz Glenfielda u Leicestershire rođen je s rijetkim genetskim poremećajem koji je oštetio njegove bubrege.

Prošloga tjedna njegova je majka na Facebooku započela akciju prikupljanja 'lajkova' kako bi što veći broj ljudi vidio da je njenom sinu što prije potrebna pomoć. Među onima koji su vidjeli njen vapaj bio je i mali Jack iz Gold Coasta u Queenslandu čiji je dirljivi video sada obišao svijet.

'Mama i tata su mi rekli da ti je potreban bubreg. Samo ti želim poručiti drži se. Ja sam prije godinu dana dobio novi bubreg i iako sam bio mali dobro se sjećam kako mi je teško bilo na aparatima i injekcijama svaki dan. Ali moraš se držati, nemoj odustati', poručio je mali Jack u svojoj dirljivoj poruci te je pozvao sve one koji mogu da pomognu.

'Nemojte se premišljati. Moj donor meni je dao šansu da živim sa mojom mamom, tatom, bratom i sestrom', dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 00:55