LOVA DO KROVA

Poziv među Vatrene u kratkom roku diže cijenu: Radoševiću i Sammiru Štimac donio gotovo tri milijuna eura!

 Ronald Gorsic / CROPIX

Mogu u Hajduku pričati što god žele protiv izbornika, ali činjenice govore kako je Igor Štimac “svojima” dao solidan vjetar u leđa u trenucima dok je biti blagajnikom Hajduka vjerojatno najnezahvalnija funkcija u državi, odmah iza ministra financija...

Tih 77 minuta koje je Igor Štimac neočekivano ponudio Josipu Radoševiću u Bruxellesu protiv Belgije - a gurajući “malog” u vatru Štimac je stavio na kocku puno toga; od trenerskog ugleda, statusa u javnosti i na kraju rezultat koji je mogao bitno odrediti raspoloženje reprezentacije - podiglo je cijenu Hajdukova zadnjeg veznog za čak 13 puta. Barem tako pokazuje internetski portal Transfermarkt, koji je ovih dana izašao s jesenskim procjenama vrijednosti svih nogometaša.

Radoševićev skok

Naravno, pravu cijenu Josipa Radoševića formirat će pregovori uprave Hajduka i potencijalnog kupca, ali vrijednosti istaknute na tom specijaliziranom portalu daju izuzetno dobru podlogu za pregovaranje, kao i sliku kretanja na nogometnom tržištu.

Dakle, prije Bruxellesa i utakmice s Belgijom, mladi Radošević bio je procijenjen na 150 tisuća eura, a trenutno njegove noge vrijede okruglih dva milijuna eura.

Dobar potez, barem gledajući s one poslovne strane, bilo je i onih 90 minuta koje je Mario Maloča dobio na Poljudu protiv Švicarske. Cijena Hajdukova kapetana porasla je za pola milijuna eura...

Doduše, nije samo nastup za izabranu vrstu utjecao da krivulja ode u pozitivu. Ima nešto i u dojmu koji je Hajduk ostavio u sudaru s Interom u Milanu, baš kao što i Sammirovih 25 minuta u Skoplju nije jedini argument za porast cijene od čak milijun eura.

Dinamova desetka sada vrijedi šest milijuna eura, a cijenu je formirao i Dinamov put bez poraza kroz kvalifikacije za Ligu prvaka, kao i deset Sammirovih pogodaka u 12 kola MAXtv Prve lige. Naravno, Skoplje je najviše utjecalo, kao što za porast vrijednosti Domagoja Vide (milijun eura) nije zaslužan Ludogorec i ta 98. minuta u tolikoj mjeri koliko mu je bolju cijenu osigurao nastup protiv Španjolske na Euru u Ukrajini i Poljskoj.

A kada smo već kod Dinama, vlasnik najšireg osmijeha ovih dana svakako je Siniša Šošo. Menadžer koji skrbi o napadačkom tandemu “modrih” Rukavina - Čop može se pohvaliti porastom vrijednosti njegovih igrača od 1,2 milijuna eura.

U plusu od pola milijuna su Ademi, Pivarić i Beqiraj te Marcelo Brozović čiji je transfer u Dinamo podigao mu vrijednost za 400 tisuća eura.

Tragičar Vrsaljko

Tragičar jesenske procjene “transfermarkta” svakako je Šime Vrsaljko. Slab dojam iz Dinama i ispadanje iz kruga reprezentativaca srušilo mu je cijenu za 1,5 milijuna eura. Loše razdoblje bilježi i Mehmed Alispahić koji je od odlaska u Maksimir izgubio čak milijun eura tržišne vrijednosti.

Unatoč tome što su izvedbe Tonela i Šimunića ocijenjene biranim epitetima, godine su utjecale na pad od pola milijuna eura, dok su istu svotu zbog ozljede izgubili Tomečak i Krstanović...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:31