POLITIKA BIJELIH

Dovode poluproizvode iz Brazila, a Čop i Livaja zabijaju za Dinamo i Inter

U Hajduku imaju ideju da će afirmirati mlade Brazilce dok u isto vrijeme zbog loših poteza nesposobnih uprava najbolji Hajdukovi proizvodi ne igraju na Poljudu

Hajduk je uzeo mladog Antonija Jakoliša da bude prvo pojačanje “bijelih” za proljetni dio sezone. Mladi talent iz Šibenika, 20-godišnji ofenzivac koji je već sakupio određeno iskustvo - prošao je sve mlade reprezentativne selekcije te je odigrao 60-ak utakmica u prvoj HNL - doveden je iz Ukrajine gdje je imao nezapaženu epizodu nakon što je potpisao ugovor s Dnjeprom, a koji ga je pak posudio u svoju filijalu Krivbas iz Krivoj Roga.

Prezelen za Ukrajinu

Jakoliš se nije naigrao u Ukrajini u kojoj je proveo godinu dana. U njegovom CV-ju stoji da je upisao ukupno šest nastupa za Krivbas u Premier ligi te da je odigrao 167 minuta. Njegova priča jedna je od onih klasičnih o mladim igračima koji odlaze u inozemstvu prerano, a tamo ne dobivaju pravu priliku ili se pak ne uspijevaju nametnuti u surovoj konkurenciji.

Hajduk je u poziciji da ne može razmišljati o skupim pojačanjima nego mora afirmirati mlade igrače. I to je najbolja opcija. Čak je i dovođenje igrača poput Jakoliša, koji ne košta ništa, puno bolja opcija nego najavljene vratolomije o suradnji s brazilskim Fluminenseom iz kojeg bi “bijeli” navodno trebali crpiti talente.

Hajduk je plodno tlo za ovakve projekte u stilu “ideje naše, benzin vaš”, a svaka nova uprava kao da nije ništa naučila na greškama svojih prethodnika. U Hajduku imaju ideju da će afirmirati mlade Brazilce dok u isto vrijeme zbog loših poteza nesposobnih uprava najbolji Hajdukovi proizvodi ne igraju na Poljudu.

Kad je o napadačima riječ, u zadnje vrijeme Hajduk je ozbiljan novac uspio zaraditi jedino od prodaje Ante Vukušića u Pescaru, biser poput Livaje otišao je za sitniš.

Lendrić raskinuo ugovor

Duju Čopa koji je Dinamu donio Ligu prvaka Hajduk je pustio za nula kuna, a slično je prošao i s Ivanom Lendrićem. Napadač koji se kalio u BiH ligi gdje je bio i najbolji strijelac otišao je u Belgiju koristeći pravne adute koje je imao za raskid ugovora.

Analiza Hajdukove polusezone je u tijeku, a analiza stanja u Prvoj HNL, kao i hrvatskog nogometa općenito, suđenju i drugim nogometnim temama bit će u nedjelju u 21 h na Arena Sportu. Gosti su Ćiro Blažević, izbornik Igor Štimac i brojni ugledni hrvatski novinari.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:32