OGROMNA OSOBNOST

VIDEO Najmanja djevojčica na svijetu kreće u školu: Visoka je samo 68 centimetara

Pri rođenju, imala je samo 25 centimetara i težila je manje od kilograma. Roditelji su je morali oblačiti u odjeću za lutke
 YouTube

Najmanja djevojčica na svijetu, britanka Charlotte Garside (5) ovaj je mjesec krenula u malu školu, i po prvi puta sjela sa svojim vršnjacima u razred.

Charlotte pati od vrlo rijetke genetske bolesti koja još nema ni ime, a uzrokuje izrazito ograničen rast. Liječnici su upozorili roditelje kako Charlotte možda neće ni preživjeti svoju prvu godinu, no izrasla je u znatiželjnu i živahnu malu djevojčicu.

Pri rođenju, imala je samo 25 centimetara i težila je manje od kilograma. Roditelji su je morali oblačiti u odjeću za lutke. Majka ju je nosila u džepu svoje majice i oblačila joj pelene veličine kreditne kartice.

Sa pet godina, Charlotte je visoka 68 centimetara i još uvijek se oblači u odjeću za novorođenčad. Manja je od svog omiljenog plišanog mede, čak se i obiteljska mačka doima glomazno kraj nje.

No, njezine sestre Chloe (15), Sabrina (12) i Sophie (8) kažu kako se njeno prisustvo itekako osjeća.

- Možda izgleda kao lutkica ali je čvrsta. Voli divljati po kući i biti bačena u zrak, rekla je Chloe. Roditelji napominju da ima ogromnu osobnost.

Osim njene veličine, Charlotte ima problema i sa cistama na jetri, te slabiji imunosustav, a i njen psihički i fizički razvoj odvijaju se usporeno. No, njeni roditelji vjeruju kako je najbolji način da otkriju što sve može postići u životu je da je uključe u sustav obrazovanja.

- Vrlo je znatiželjna, i u školi su nam već rekli kako ima mentalnu dob trogodišnjakinje, što je više nego što smo očekivali, rekla je majka.

- Naravno, bojala sam se kako bi je druga djeca mogla ozlijediti, no ima tutora koji se brine za nju, a i nije tako krhka kao što se čini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 18:38