MAJKA ČETVERO DJECE

NOVA EUROPSKA KRALJICA STILA Danska princeza Mary zasjenila i Kate Middleton

Glavna zvijezda novogodišnje proslave koju je organizirala danska kraljica Margareta bila je danska princeza Mary (40), koja je na zabavu stigla u pratnji princa Frederika (44). U palači Amalienborg pažnju je privlačila dugom, elegantnom haljinom. Osim Danaca, Mary je zadivila i Nijemce koji su je proglasili najljepšom princezom u Europi i nazvali je 'danski dinamit'.

Zahvaljujući istančanom modnom ukusu i ženstvenim crtama lica, Mary je ovoga puta zasjenila Kate Middleton, ali i druge ljepotice plave krvi.

“Kad bi u Europi postojao izbor za najljepšu članicu plemstva, princeza Mary sigurno bi pobijedila”, piše na portalu njemačkog Bilda, a i ostali mediji dansku princezu spominju kao ikonu stila. I drugi mediji sve češće spominju dansku princezu Mary kao internacionalnu ikonu stila, a postoji i blog posvećen njezinim odjevnim kombinacijama „Styleofmary“.

Grofica od Monpezata, rođena je kao Mary Donaldson 5. veljače 1972, a s nasljednikom danskog kraljevskog trona u braku je već osam godina, a zajedno imaju četvero djece. Danskog princa Frederika ona je upoznala 2000. godine u Sydneyu tijekom Olimpijskih igara. Rođena Australka studirala je pravo i marketing i nikad dotada nije imala kontakta s plemstvom.

Međutim, kada je ugledala Frederika u sydneyskom pubu, odmah su se dopali jedno drugom. Veza na daljinu trajala je dvije godine, kada se Mary preselila u Dansku. Par se zaručio godinu dana kasnije, a vjenčali su se 2004. godine u crkvi u centru Kopenhagena.

Inače, mnogi primjećuju stilske sličnosti između princeze Mary i britanske vojvotkinje Catherine. Dvije princeze čak i izgledom malo sliče - s dugom kestenjastom kosom i elegantnim držanjem, vojvotkinja od Cambridgea i danska princeza Mary izgledaju kao sestre, no u stvarnosti ih povezuje samo status - obje su buduće kraljice. Na prvi pogled danska princeza Mary izgleda kao stilska blizanka 'kolegice' Catherine Middleton, no već na drugi postaje očito da Mary, iako starija, ima puno više modne hrabrosti i zaigranosti.

Danska nasljednica trona često se izdvaja kao vrlo samouvjerena i moderna kraljevska dama.

Tako se lani na dodjeli nagrada 'Ecco Walk in Style' u Kopenhagenu, događaju koji nije bio protokolarnog karaktera, već opuštena večer koja slavi modu, princeza Mary pojavila odjevena po svom ukusu, kao samouvjerena žena koja je dotjeranost začinila sa dozom šika. Zato je umjesto haljine odabrala bijelo odijelo od šantung svile te lepršavu torbicu od lažnog nojevog perja. Moderni prsten od bijelog zlata i granita bio je jedini komad nakita, dok je u crno-bijeloj igri za tim 'crnih' igrao čipkom ukrašen top te salonke s potpisom Prade. Poznat je i njezin odvažni outfit kada je u Kopenhagenu ugostila finsku predsjednicu Tarju Halonen koja je stigla u pratnji supruga. Mary je tada, naime, odjenula haljinu s dubokim dekolteom, kojemu nije mogao odoljeti Pentti Arajarvi, suprug finske predsjednice, te je konstatno pogledavao u njezino poprsje. Snimka je obišla svijet.

Osim što svi obožavaju njezinu modnu osviještenost, Mary je cijenjena i kao požrtvovna majka i supruga.

Iako je majka četvero djece te je prije malo više od godinu dana rodila blizance Vicenta i Josephine, a u braku sa suprugom princom Frederikom ima i 6-godišnjeg sina Christiana i 4-godišnju kćer Isabellu, Mary se može podičiti svojom vitkom linijom. Odličan izgled može zahvaliti dobrim genima, ali i svom izuzetno aktivnom životnom stilu. Mary, naime, redovito trči kroz parkove palače Amalienborg, njezinom domu kojeg dijeli s princom Frederikom, obožava konje pa jaše kad god ima priliku, a redovito vježba yogu, pilates te odlazi u teretanu.

Danski instruktor za vježbanje Tore Munch kazao je kako je izradio posebni režim vježbi za prilike kada je Mary na putu. - Naučio sam je puno pilates vježbi koje može praktircirati sama kada nije kod kuće. Vrlo je posvećena vježbanju - kazao je princezin osobni trener.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:16