'ZA ANTIGLOBALIZAM'

Izbori u Francuskoj: Marine Le Pen na izvrsnom izbornom rezultatu čestitao - Vojislav Šešelj!

Šešelj i njegova supruga u odvojenim su pismima čestitali "na uspjehu koji je na predsjedničkim izborima u Francuskoj ostvarila Marine le Pen"
FILE - In this March 6, 2009 file photo Serbian ultranationalist leader Vojislav Seselj seen in court at the International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia (ICTY) in The Hague, Netherlands. Seselj, 58, is to start making his closing arguments on Wednesday, March 14, 2012. Seselj has been charged with crimes against Muslims and Croats, allegedly committed by the volunteers recruited by his party during 1991-1995 war that followed the breakup of the former Yugoslavia. (AP Photo/Valerie Kuypers, Pool, File)
 Valerie Kuypers/AP Photo

BEOGRAD - Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj, kojemu se za ratne zločine počinjene na području Hrvatske, BiH i protiv vojvođanskih Hrvata sudi u Haagu i njegova supruga i kandidatkinja SRS-a za predsjednicu Srbije Jadranka u utorak su čestitali na izbornom rezultatu Marine Le Pen, kandidatkinji Nacionalne fronte na izborima za predsjednika Francuske.

Šešelj i njegova supruga, kako je priopćio SRS, u odvojenim su pismima čestitali "na uspjehu koji je na predsjedničkim izborima u Francuskoj ostvarila Marine le Pen, kandidatkinja Nacionalne fronte".

U pismima Marine Le Pen i njezinu ocu Jean-Marie Le Penu ističe se da je "ovaj uspjeh na izborima pokazatelj da antiglobalističke snage jačaju i da je to jedini način da Europa postane naprednija i demokratičnija", stoji u priopćenju.

Glasači krajnje desnice mogli bi odlučiti ishod francuskih predsjedničkih izbora, nakon što je radikalna protuimigrantska čelnica Marine Le Pen ostvarila povijesni izborni rezultat koji je zasjenio dvoboj socijalističkog kandidata Francoisa Hollandea i sadašnjeg predsjednika konzervativca Nicolasa Sarkozyja, prenjele su u ponedjeljak agencije.

Hollande je tijesno pobijedio u nedjeljnom prvom krugu predsjedničkih izbora osvojivši 28,6 posto glasova, ispred Sarkozyja koji je osvojio 27,1 posto glasova, objavilo je ministarstvo unutarnjih poslova nakon 99 posto prebrojanih glasova. Ipak, najviše pozornosti privukla je Le Pen koja je s osvojenih 18 posto glasova postigla najbolji rezultat francuske krajnje desnice u povijesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:35