LAGALI SU

SATELITSKE SNIMKE OTKRIVAJU Najveći logor u Sjevernoj Koreji ipak nije zatvoren!

Satelitske snimke otkrivaju da je najveći radni logor u Sjevernoj Koreji i dalje u funkciji, iako je službeni Pyongyang u lipnju objavio da je zloglasni gulag s tisućama zatvorenika zatvoren.

Medijska izvješća iz Sjeverne Koreje ukazivala su da je kažnjenička kolonija, poznata kao Kamp 22, napuštena i da su kažnjenici prebačeni u ostale zatvore.

No, satelitske snimke od 11. listopada nabavljene od strane Human Rights Watcha, sa sjedištem u Washingtonu, prikazuju da je gulag i dalje operativan.

- Žetve poljoprivrednih kultura i rad u rudniku i dalje se nastavljaju - stoji u izvješću HRW-a.

Kamp se sastoji od niza međusobno povezanih kažnjeničkih objekata na površini do 87 četvornih milja ograđenih električnom ogradom. Bivši čuvari, koji su pobjegli iz Sjeverne Koreje, svjedočili su da kamp čuva više od tisuću čuvara naoružanih strojnicama.

Niti jedan zatvorenik, od kojih većina služi doživotne zatvorske kazne zbog političkih zločina, vjerskih uvjerenja ili su odbačeni stariji članovi partije, dosad nije pobjegao iz Sjeverne Koreje.

U kaznionici se nalazi više od 50 tisuća logoraša. Oni proizvode namještaj, te rade u ugljenokopima. Sveukupno, smatra se da je u zatvorima diljem Sjeverne Koreje zatočeno više od 100 tisuća ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:16