PLANOVI ZA LIGU PRVAKA

NEMOGUĆA MISIJA Mamić u Dinamu sanja Vukojevića, Olića i - Eduarda!?

Nemoguća misija? Tko god tako misli, razmišlja logično. Ipak, u maksimirskim kuloarima saznajemo da se o tome ozbiljno razgovaralo u plavim odajama

Možda će vam ova priča izgledati kao podloga za SF roman. Možda će prije biti smak svijeta. Možda... Priznajemo, nama također izgleda gotovo nestvarno. Međutim, iza kulisa priprema reprezentacije za utakmicu godine probila se vijest da Dinamo u svoju svlačionicu misli vratiti Ivicu Olića, Ognjena Vukojevića i - Eduarda! Da, Eduarda s kojim je Zdravko Mamić na sudu!

Nemoguće? Tko god tako misli, razmišlja logično. Ipak, u maksimirskim kuloarima, od izvora bliskih klubu ali i reprezentaciji, saznajemo da se o tome razgovaralo u plavim odajama. I to ne onako usput, već dosta ozbiljno.

Koliko je izvediva ta ideja? Krenimo od Eduarda čiji povratak se zaista čini nemogućom misijom s obzirom na trenutačnu situaciju koja je opterećena sudskim raspravama. Dakle, u takvom raspletu odustalo bi se od tužbi s obje strane, Eduardu bi bili odblokirani svi računi. Obje strane bi si sve 'oprostile', Eduardo bi zarađivao dobar novac u Dinamu i svi bi bili sretni. Doduše, o toj bi "sreći" nešto trebalo pitati i samog Eduarda. U konačnici, Mamić je jučer u sudnici javno i pozvao Eduarda da se vrati. Ugovor Eduarda sa Šahtarom prestaje u ljeto 2014. godine, što znači da bi za nešto više od godinu dana mogao otići kao slobodan igrač, ili ako bi se dogodilo prije, kao igrač s malom odštetom s obzirom na brzi istek ugovora.

Ivici Oliću s obzirom na tjelesno stanje koje je na razini Supermena karijera može trajati još nekoliko godina, a njemu ugovor s Wolfsburgom također istječe u ljeto 2014. godine, pa vrijedi sve isto kao i za Eduarda. Niti on se s Dinamom nije rastao u idiličnim odnosima, ali dobri duh Vatrenih nije zlopamtilo. Također, po našim saznanjima, modri klub bi mu mogao ponuditi jako dobru plaću.

Konačno, tu je i Ognjen Vukojević koji je nezadovoljan statusom u kijevskom Dynamu otišao na posudbu u moskovski Spartak. Njemu ugovor s Kijevljanima istječe u ljeto 2015. godine, ali s obzirom na izvrsne relacije ta dva kluba, možda bi se moglo isposlovati da stigne u zagrebački Dinamo uz podnošljivu odštetu.

Vukojević ima 29 godina, Eduardo 30, Olić 33. Pred prvom dvojicom je još sigurno 4-5 godina vrhunskog nogometa, a i Ola može biti u punoj formi još 2-3 sezone. Bi li oni te godine doista željeli provesti u Hrvatskoj?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:06