NEZGODA U FRANCUSKOJ

BANKARI ZABORAVILI STARICU (91) U TREZORU PREKO VIKENDA Skoro 24 sata provela sama u mraku

 cc

RENNES - Devedesetjednogodišnjakinja iz francuskoga grada Rennesa ostala je zatvorena 23 sata u trezoru banke u mrklome mraku, pošto su je zaposlenici ondje zaboravili tijekom vikenda, doznaje se u nedjelju od policije.

Starija gospođa u subotu je u 11.30 sati došla u podružnicu banke BNP-Paribas i zatražila pristup u trezor gdje ju je, sukladno proceduri, zatvorio zaposlenik banke.

Nakon zatvaranja zgrade - koja se trebala otvoriti tek u utorak, kako navodi policija - zaposlenici su otišli i zaboravili klijentkinju koja nije imala mobitel.

Policiju je oko 20 sati alarmirao njezin sin, zabrinut što mu nema majke, rekao je načelnik policije Pascal Serrand.

Nakon potrage na više mjesta, policija je pošla u podružnicu BNP.

Nakon policijskog poziva, pariške službe BNP-a "pristale su poslati dvojicu svojih zaštitara kako bi provjerili" je li gospođa u banci, rekao je načelnik. "Nisu baš bili sigurni, ali su ipak odlučili poći..."

Po dolasku su "začuli glasić koji je dopirao iz trezora", rekao je načelnik. Devedesetogodišnjakinja je izašla van u nedjelju u 10.30 sati "živa i zdrava, psihički i fizički, bez imalo ljutnje", istaknuo je Serrand.

U tijeku je istraga kako bi se utvrdilo zašto se nije uključio alarm koji bi se u takvim situacijama morao oglasiti, kazao je načelnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:12