LONDONSKI DERBI

Spektakularna golijada na Upton Parku! Slaven Bilić se vratio iz mrtvih, pa 'prosuo' pobjedu

 Clive Rose / Getty

WEST HAM - ARSENAL 3:3 (Carroll 44', 45+2', 52' / Özil 18', Sanchez 35', Koscielny 70')

West Ham: Adrian; Reid, Tomkins, Ogbonna, Cresswell; Antonio, Noble, Lanzini, Payet; Kouyate, Carroll

Arsenal: Ospina; Monreal, Koscielny, Gabriel, Bellerin; Coquelin, Elneny, Iwobi, Özil, Sanchez; Welbeck

Završen je veliki londonski derbi između West Hama i Arsenala u sklopu 32. kola engleskog nogometnog prvenstva. U spektakularnoj utakmici na Upton Parku gledatelji su mogli vidjeti čak šest golova, a završilo je podjelom bodova 3:3.

Hat-trickom za samo devet minuta Andy Carroll u subotu je poput tornada protutnjao kroz Arsenalovu obranu, podigao usput svoju momčad iz rezultatske kome (od 0-2 do 3-2), ali spektakularna predstava 27-godišnjeg napadača na kraju je bila dovoljna samo za bod West Hamu. Epilog koji definitivno eliminira Arsenal iz šampionske utakmice i sve više udaljava "čekićare" od Lige prvaka...

Povremeni engleski reprezentativac imao je sreću što nije izletjeo s terena već na startu utakmice kada je brutalno s leđa "oderao" Koscielnyja, ali kada je milošću suca ostao na terenu, iskoristio je priliku i odigrao simultanku protiv "topnika". Zabio im je vrlo atraktivne golove, prvo u 44. minuti, pa u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, a onda i na otvaranju drugog poluvremena kada se činilo da je Arsenal zreo za porciju, ali su gosti nekim čudom preživjeli i vratili se u meč koji su trebali hladno riješiti već u prvom poluvremenu.

Premda je obećao da će se ubuduće kontrolirati, Slavenu Biliću nitko neće zamjeriti ako poslije utakmice nastavi protusudačku tiradu koju je započeo prije nekoliko tjedana. I protiv Arsenala su ga, naime, suci naočigled zakinuli za regularan pogodak u 14. minuti. Tada se Lanzini ušuljao na drugu vratnicu i tamo glavom spakirao Carrollovu loptu u mrežu, no pomoćnik je bez razloga podigao zastavicu i označio zaleđe. Četiri minute kasnije "topnici" su poveli iz situacije koja je mirisala na ofsajd, Welbeck je lansirao u priliku Özila koji je sa desetak metara rutinski pogodio za vodstvo. U 35. minuti lucidnom asistencijom zabljesnuo je Iwobi i servirao idealnu asistenciju Sanchezu za 2-0. West Ham je bačen na konopce, činilo se da momčad nema ni energije niti previše nadahnutih pojedinaca za povratak u život, ali onda je eksplodirao Carroll...

Do subote strijelac šest premierligaških pogodaka u kampanji, robusni napadač u 44. minuti je manirom leteće tvrđave proletio gostujućom obranom i glavom sa desetak metara efektno pogodio Ospinin kut na sjajan ubačaj Creswella. Samo tri minute kasnije još jednom savršenom reakcijom Carroll je raspametio publiku: sada je tukao s ruba peterca, prvo u blok, da bi odbijenu loptu u drugom pokušaju volej udarcem zakucao pored nemoćnog Ospine. U prvom ozbiljnom napadu na startu drugo poluvremena Carroll je zaokružio predstavu. Antonio je probio desni bok i isporučio loptu na drugu vratnicu, gdje je napadač nadskočio čuvare i uz suradnju Gabriela na gol-crti spakirao treću loptu u mrežu.

Arsenal se u tom trenutku potpuno rasuo terenom, a razigrani Payet i Lanzini su svakom novom akcijom proizvodili sve veći košmar. Četvrti pogodak visio je u zraku, no nije stigao na vrijeme i "topnici" su se konsolidirali, a u 70. minuti poslije haklerske akcije cijelog napada Koscielny je s pet metara pogodio za konačnih 3-3...

PRIJENOS UŽIVO

90+3' - Završena je utakmica.

90+1' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

85' - Jurca se sada s jednog na drugi kraj terena. Payet je potegnuo sjajnu kontru, te je pao na rubu kaznenog prostora, ali nema prekršaja, barem ga sudac nije sudio.

83' - Utakmica ulazi u samu završnicu. Arsenalov menadžer Wenger uveo je Walcotta kao džokera s klupe.

78' - Nema pada ritma. Prilike se redaju na obje strane. Odapeo je sada Cresswell iz daljine, ali Ospina brani.

70' - GOOOOOL! Koscielny je zabio za 3:3. Arsenal se vratio u utakmicu.

68' - Na trenutak su utihnule tribine. Šansu je imao Arsenal preko Ramseyja, alI nema gola. U nastavku akcije Lanzini zaustavlja udarac Monreala na gol-liniji.

64' - Bilićeva momčad opasnija je na travnjaku. 'Čekićari' nakon preokreta kao da lete travnjakom, dok su 'topnici' šokirani.

52' - GOOOOOOOL! West Ham vodi 3:2. Nevjerojatan preokret 'čekićara'. Svoj hat-trick kompletirao je Carroll glavom nakon ubacivanja Antonija.

50' - West Ham je zabio gol preko Lanzinija, ali gol je poništen uz velike proteste s tribina. Sudac je prethodno vidio prekršaj Carrolla nad Koscielnyjem. Dojam je da je gol opravdano poništen.

48' - Kontakt Lanzinija i Bellerina u kaznenom prostoru West Hama, ali nema jedanaesterca usprkos protestima gledatelja.

47' - Sudac Craig Pawson sada je malo progledao Carrolu kroz prste. Ovaj je napravio prekršaj laktom u skoku i lako je mogao zaslužiti drugi žuti karton, ali sudac je ostao nijem.

46' - Započelo je drugo poluvrijeme.

45+2' - Kraj prvog poluvremena.

45+2' - GOOOOOL! Carroll je zabio spektakularan pogodak za 2:2. Kakav povratak 'čekićara'.

44' - GOOOOOOOL! Carroll je zabio glavom i West Ham je smanjio na 2:1.

42' - Novi pokušaj West Hama. Pucao je sada Carroll glavom, ali nije to bio težak zadatak za Ospinu.

39' - Pokušao je sada Carroll snažnim udarcem iz daljine, ali Ospina brani!

35' - GOOOOOOL! Arsenal vodi 2:0, zabio je Sanchez! Bila je to jako lijepa akcija Arsenala.

30' - Pokušao je sada Alexis Sanchez, ali njegov udarac Adrian s lakoćom brani.

28' - Payet je sada sjajnim potezima izmamio aplauz na otvorenoj sceni. Zavrtio je dvojiocu igrača 'topnika' i onda izborio slobodni udarac.

18' - GOOOOOOOOOL! Özil zabija za vodstvo Arsenala 1:0! West Hamova obrana je ispala nakon sjajnog proigravanja Iwobija, a Nijemac je mirno poentirao prizemnim udarcem.

14' - Arsenalova mreža sada se zatresla. Pucao je Carroll škaricama, a Lanzini je glavom zabio, ali je gol poništen zbog zaleđa. Usporena snimka pokazuje, neopravdano.

10' - U prvih deset minuta utakmice nijedan sastav nije imao čistu priliku. Najbolju je imao Lanzini na samom startu, ali je dosuđeno zaleđe.

4' - Žuti karton za Carrolla. Napravio je s leđa grubi prekršaj na Koscielnyju i ne bi bilo iznenađenje da je sudac pokazao i crveni karton.

1' - Započeo je londonski derbi na Upton Parku. I odmah na startu čista prilika za Lanzinija. Na kraju je fulao gol, ali da je i pogodio gol bi bio poništen zbog zaleđa.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:27