SUNČANO U CIJELOJ ZEMLJI

Čeka nas najtopliji kraj travnja od 1969.? Od petka temperature idu i iznad 25!

 Luka Gerlanc / CROPIX

Nakon uobičajeno promjenljivog proljetnog travnja njegovi posljednji dani bit će iznadprosječno topli, te u većini Hrvatske suhi, piše HRT .

Mjestimične kiše, često u obliku pljuskova praćenih grmljavinom, bit će i sutra i u srijedu, a od četvrtka se pripremite na pretežno sunčano i zamjetno toplije vrijeme, barem do subote. Naime, trenutačne prognoze upućuju na malu, ali ne i zanemarivu vjerojatnost sporadične kiše od nedjelje, no to se još može promijeniti.

DHMZ

Ono što je sigurnije porast je temperature, pri čemu će najviše dnevne vrijednosti gotovo posvuda biti više od 20°C.

Štoviše, velika je vjerojatnost da će od petka do ponedjeljka, 27. do 30. travnja, najviša dnevna temperatura zraka u većini unutrašnjosti biti oko i iznad 25°C, kao rijetko kada do sada u povijesti mjerenja, piše HRT .

Primjerice, na postaji Zagreb Maksimir, gdje se temperatura svakodnevno mjeri od 1949. godine, samo su 1969. sva 4 posljednja travanjska dana imala najvišu dnevnu temperatura zraka iznad 24°C.

DHMZ

Vruć dan, s temperaturom 30°C i višom na zagrebačkim meteorološkim postajama u travnju nije nikada zabilježen, a vjerojatno neće ni ove godine. No, poneki dosadašnji rekord za te travanjske dane, od 27 do 29°C, mogao bi pasti.

DHMZ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:23