10 cool USB gadgeta

USB striptizeta

Skupili smo deset cool USB gadgeta koji očaravaju svojom originalnošću i uglavnom potpunom beskorisnošću. Otkako je predstavljen 1996. godine USB je bio zlorabljen za povezivanje svega i svačega na računala, ali je i zahvaljujući njegovoj jednostavnosti kreirana čitava ergela zabavnih igračaka koje zaista ne služe ničemu osim zabavi. No, s obzirom da je bitno opravdati kupovinu takvih igračaka (bilo sebi bilo mužu/ženi) potrudili smo se istaknuti korisne aspekte svih gadgeta.

USB frižider

usb-frizider.jpg
USB frižider

Za duge radne noći uz računalo nije loše imati frižider (a nadamo se da će se uskoro vratiti toplija vremena). U ovaj stane samo jedna jedina limenka, ali bolje išta nego ništa. Izgledom vjerno oponaša pravi frižider pa ne sumnjamo da će ga zamijetiti svi koji prođu pored vašeg stola. Nismo uspjeli saznati koliko struje troši, ali svejedno bi vam preporučili da ga spojite na USB hub, a ne direktno na matičnu ploču. Vaš može biti za samo 30 dolara, ako navratite na Amazon.

USB lansirna rampa za rakete

usb-lanser-raketa.jpg
USB lanser raketa

S obzirom na recesiju možda ovo nije najpametniji dodatak za vaš radni stol u uredu, jer, kao, trebalo bi sad radit punom parom, a ne se igrati. No, ako vaš šef ima smisao za humor ovo vam definitivno treba. Kada vas kolega uzruja ili vi nekog želite uzrujati samo ga naciljajte sa raketom i pritisnite “lansiraj”. Kako bi mogli pucati i iza leđa postoji modificirana verzija oružja sa ugrađenom kamerom. Sve se naravno spaja preko USB-a i može biti vaše za 33 dolara.

USB striptizeta

usb-striptizeta.jpg
USB striptizeta

Ispunjenje fantazije svakog muškarca! Striptizeta na stolu! I ne samo to. Ova striptizeta uvije šuti i ne morate joj ništa plaćati. Pitate se gdje je štos. Eh, osim što će vas cura/žena možebitno ubit ova striptizeta pleše samo kada tipkate. Da, dobro ste pročitali. Što brže vi tipkate to brže ona pleše, a kada se vi odmarate, odmara i ona. Postoji i napredna verzija koju možete spojiti na izvor muzike, npr. MP3 player uz čije zvukove će se striptizeta izvijati. Ovu ne baš jeftinu igračku (68$) možete pokupiti na Amazonu.

USB usisavač

usb-usisavac.jpg
USB usisavač

Navodno je tipkovnica i općenito prostor radnog stola nerijetko prljaviji od mnogih dijelova WC-a. Taj podatak nije nimalo ohrabrujući za sve nas koji za stolom provodimo nebrojene sate pa ako ništa drugo možemo si pomoći tako da malo usisamo uz pomoć ovog minijaturnog usisavača. Neka vas veličina ne zavara. Stvarčica zaista radi. Ako ste posebno geekovski nastrojeni zanimat će vas koliko vata ima mališan. Nemamo pojma, ali znamo da košta 14$.

USB mikroskop

usb-mikroskop.jpg
USB mikroskop

Ovo bi se možda čak i moglo nazvati korisnom stvari, a ne gadgetom. Minijaturni mikroskop zaista radi i povećava 200 puta što je solidna brojka. Na računalo se spaja poput svake druge USB kamere pa je korištenje krajnje jednostavno. Fokus ćete morati ručno podesiti, a u paketu dolazi i priručni stalak s kojeg mikroskop možete i skinuti. Cijena nije toliko visoka – 75$.

USB grijane rukavice

usb-rukavice.jpg
USB rukavice

Na prvi pogled ovo je ultimativno beskoristan gadget, no s obzirom na nedavne nestašice plina možda i nije tako suludo kupiti si USB grijane rukavice. Što da vam više kažemo? Navučete rukavice, spojite ih na USB i prepustite se ugodnom osjećaju topline dok tipkate u hladnom stanu i ostatak tijela vam se smrzava. Ako vam u opisu posla stoji da morate duže vrijeme tipkati tada vam ovo čudo možda i pomogne u suprotnom se radi o bačenih 22 dolara.

USB košulja sa ventilatorom

usb-kosulja.jpg
USB košulja sa ventilatorima

Ako ste zainteresirani za jednu pravu, kvalitetnu upalu bubrega imamo pravu stvar za vas! Ova košulja dolazi iz Japana i ima ne jedan već dva 10 centimetarska ventilatora smještena na području bubrega koji “upuhuju velike količine zraka u košulju i pomažu vam da ostanete hladni”. Kako bi doživljaj bio potpun i hlađenje omogućeno u svakom trenutku košulju možete spojiti na USB, zatim u automobilu na konektor za upaljač, a ako ni to nije dovoljno možete upotrijebiti četiri obične AA baterije. Cijena nije poznata.

Tengu

tengu.jpg
Tengu

Trudili smo se pronaći USB gadgete koji imaju koliku-toliku upotrebljivost pa je red za jedan koji je apsolutno besmislen i ne služi ničemu osim da vas olakša za 40 dolara. Tengu dolazi iz Japana, napaja se preko USB-a i uz pomoć ugrađenog mikrofona sluša što se zbiva oko njega te pomiče “usnice” tj radi grimase. Ako je suditi prema komentarima korisnika sinkronizacija mu nije jača strana, ali mališa se barem trudi.

Darth Vader USB hub

usb-darth-vader-hub.jpg
Darth Vader 4 portni USB hub

Ovaj USB dodatak možete ili obožavati ili mrzit, trećeg nema. Neupitno je da svakom treba USB hub jer kad-tad broj konektora na matičnoj ploči postane premalen, no pitanje je želite li da vas svaki dan sa stola gleda Darth Vader? Amazon traži nevjerojatnih 60 dolara za ovaj 4 portni hub. Nekima će to biti suluda cifra, a za one ostale moramo napomenuti da hub ispušta Dart Vader zvukove kada ukopčate nešto u njega. Odjednom 60 dolara i nije tako puno, zar ne?

USB pepeljara

usb-pepeljara.jpg
USB pepeljara

Pušenje nije cool i trebali biste se odreći te navike, ali ako ne možete evo gadgeta koji će smanjiti smrad cigareta u vašem uredu. Osim što ovaj mali automobil služi kao klasična pepeljara u koju stresate pepeo on ima ugrađen ventilator sa pročiščivačem zraka koji će eliminirati neugodne mirise dima cigarete. Naravno, uređaj se napaja preko USB-a, a može biti vaš za 17 dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:09