Akvarij kućište

Mjehurići su posebno efektni

Imati što tiše računalo san je svakog zaljubljenika u računala. Nažalost nekada ekskluzivna moding oprema poput vodenog hlađenja danas je postala lako dostupna u većini dućana pa je sve teže biti “poseban”. Ne brinite, rješenja uvijek ima i s ovim kućištem nema teorije da ostanete nezapaženi.

Related content

Voda i računala baš i ne idu dobro zajedno, ali zato idu računala i mineralna ulja. Upravo u tom ulju pliva računalo uronjeno u klasičan kućni akvarij za ribice. Kao što možete vidjeti na slikama računalo je zaista uronjenu u akvarij pun prozirne tekućine. Ne, nije nikakva optička iluzija. Ventilatori se okreću, mjehurići veselo plivaju prema površini, a računalo je ohlađeno na način na koji ga zrak ili klasična vodena hlađenja ne mogu ohladit. Prizor je pomalo nerealan i u najmanju ruku neuobičajen, ali ne brinite ulje ne provodi struju i nije štetno za komponente računala.

Dobre stvari nisu jeftine

Ekskluzivnost ima svoju cijenu, ali kako bolje nekom reći “sretan Božić” nego jako skupim poklonom? Ova kućišta se rade isključivo po mjeri i narudžbi, a pravo je čudo što kod nas postoji dućan koji ih proizvodi. U GameOveru akvarij možete nabaviti za nemalih 5000 kuna, al mi bi vam toplo preporučali da vam u dućanu odmah slože i cijelo računalo i stave ga u akvarij jer petljanje sa 50 litara mineralnog ulja nije nešto što želite sami raditi.

Kućište u stvarnosti izgleda još bolje nego na slikama. Točnije izgleda nestvarno jer zaista izgleda kao da matična ploča, grafička kartica i sve ostalo pliva u vodi. Mjehurići dodatno doprinose zbunjenosti prosječnog promatrača. Ako ovo stavite na svoj stol garantiramo da nitko neće proći pored njega bez da zastane.

Napomena: ne! Ribe ne mogu živjeti u mineralnom ulju pa nemojte niti pokušavati staviti ih da plivaju zajedno sa računalom jer će odmah uginuti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:24