HP Compaq 2710p

Vizualno privlačan prilično lagan ovaj tablet je solidno rješenje za sve koji su stalno na putu

Tablet prijenosna računala ne uživaju odveć veliku prodaju zbog svoje visoke cijene i uske specijalizacije koja ne pogoduje prosječnim korisnicima prijenosnih računala. No unatoč tome to tržište niti najmanje ne stagnira i za osobe koje ciljaju na ultra-prijenosna računala svaki proizvođač ima barem jedan model u ponudi. HP Compaqovo rješenje nudi odlične karakteristike za sve koji uvijek uza sebe moraju imati računalo i preferiraju unos podataka “olovkom”.

Maleno i relativno lagano

Laptop je tek nešto veći od A4 papira, a debljina se kreće oko tri centimetra. Masa od 1.7 kilograma nije velika, ali moramo priznati da je uređaj nešto teži nego što smo očekivali i da definitivno ima uređaja koji su lakši i za više od pola kilograma.

Oble linije kućišta su lijepe i vjerujemo da će mnogi vlasnici s ponosom nositi ovaj tablet u rukama. Kućište je izrađeno od plastike sa tek pokojim detaljem od metala. Na izradu i kvalitetu nemamo primjedbe.

Tablet smo dobili sa Windowsima Vista Business verzijom i moramo priznati da samo performansama bili prilično razočarani. Unatoč ugrađenih 2 gigabajta RAM-a i Intel Core Duo procesoru na 1.33 GHz većina operacija se nepodnošljivo sporo odvijala. Instalacijom Windowsa XP Tablet PC Edition situacija se drastično mijenja na bolje i rad postaje pravi užitak. Moguće je instalirati i obične Windowse XP, ali tada gubite većinu funkcionalnosti koje donosi tablet.

Upotreba tableta i stylus olovke je intuitivna i jednostavna već nakon par sati privikavanja. Voljeli bi da je olovka nešto manje osjetljiva, ali većih zamjerki nemamo. Generalno govoreći ne uređaj nemamo nikakvih većih zamjerki pa tako niti na bateriju koja u normalnom radu izdrži nešto duže od tri sata.

Za one kojima zaista treba tablet

Tražite li ultra-prijenosno računalo razmislite trebaju li vam funkcionalnosti tableta ili vam je dovoljan i klasičan ekran i unos podataka mišem i tipkovnicom. Ovaj HP-ov uređaj je ugodno zaokružen proizvod koji nema većih mana. Uzmite u obzir da nema optički uređaj kao i da loše radi sa Windowsima Vista. Cijena je za ovaj tip uređaja sasvim prihvatljiva.

Related content
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:27