Logitech ClearChat PC Wireless

funkcionalne i korisne

Bežične slušalice nisu nikakva novost. U iole bolje opremljenom dućanu računalne opreme bez problema ćete pronaći bežične slušalice koje vam odgovaraju cijenom i performansama. No, poželite li kupiti bežične slušalice sa mikrofonom shvatit ćete da takvo što gotovo pa ne postoji. Zvuči suludo, ali jednostavno je tako. Logitech je uočio da korisnicima trebaju kvalitetne, udobne, bežične slušalice s mikrofonom i napravio ClearChat PC Wireless.

Ne odveć sjajna ambalaža

ClearChat slušalice nisu niti najmanje jeftine i za takvu cijenu očekujemo i kvalitetno pakiranje. Inače Logitech nema problema sa ambalažom koja je izrazito funkcionalna i lijepa, no ovaj puta su se odlučili za klasičnu “varenu plastiku” tj. pakiranje koje se izrazito teško otvara.

Kada se uspijete dočepati slušalica pored njih ćete u paketu naći i wireless USB transmiter, punjač i produžni USB kabel sa stalkom. USB transmiter je nešto veći od ostalih transmitera koje Logitech koristi za svoje uređaje, ali i dalje je prilično malen i neće vam smetati. Kako bi se povećao domet slušalica transmiter možete umetnuti u stalak i postaviti ga na što bolju poziciju. Deklarirani domet slušalica je 10-tak metara. Ta vrijednost je kao i uvijek jako relativna. Signal prolazi kroz jedan armirani zid, ali kroz dva ne bez obzira na udaljenost, no ako postoji optička vidljivost između slušalica i transmitera tada slušalice rade i na udaljenostima većim od 10 metara.

Punjač je loš. Naprosto razočarani smo činjenicom da smo dobili ciglu na žici i neki čudan, custom konektor što znači da punjač uvijek moramo nosit sa sobom. Nije nam jasno zašto Logitech nije mogao staviti normalni mini USB konektor kako bi slušalice mogli puniti na svakom računalu. Zamjeramo i što nije osmišljen nekakav stalak za slušalice na kojima bi se ujedno mogle i puniti. No, s druge pak strane punjač nećete tako često niti koristiti jer punjenje traje oko 2 sata, a slušalice tada možete koristiti gotovo 6 sati.

Related content

Super jednostavno podešavanje

Jedna od najvećih prednosti i mana Logitech ClearChat PC Wirelessa je činjenica da mu nisu potrebni driveri. Spojite transmiter u slobodan USB port, pričekate desetak sekundi i instalacija je gotova! Nema podešavanja, instaliranja, čitanja uputa – ničeg! Sve je gotovo za manje od pola minute. Same slušalice valja upaliti i proces uparivanja je gotov za nekoliko sekundi. Zaista krajnje jednostavno. Nedostatak jednostavnosti tj. drivera je činjenica da ćete teško upravljati sa dvije zvučne kartice koje ćete imati na računalu (jedna “obična” + slušalice). Na svu sreću većina modernih VoIP aplikacija ima mogućnost odabira zvučne kartice pa bez problema možete podesiti da primjerice Skype koristi slušalice, a da ostatak računala koristi staru zvučnu karticu.

Udobno i praktično

Sluške su velike, ali ipak ne pokrivaju cijele uši. Sumnjamo da će vam to predstavljati problem jer su izrazito udobne i sjajno se prilagođavaju konturi glave i ušiju. Mikrofon je smješten sa lijeve strane i može se pomicati gore-dolje kao i savijati na dnu kako bi ga mogli primaknuti ustima. Na vrhu mikrofona se nalazi crvena lampica koja svijetli kada ugasite mikrofon tj. stisnete mute tipku na slušalicama. Gotovo cijela desna sluška je mute tipka što je sjajno jer ju ne morate nabadati prstima već ju uvijek možete elegantno pritisnuti kako vas sugovornik ne bi čuo kada to ne želite. Mikrofon možete isključiti i tako da ga podignete u uspravni položaj što je također izuzetno praktično. Na desnoj sluški se nalaze i tipke za podešavanje glasnoće slušalica. One su također vrlo velike i lako ih se koristi. Tipka za uključivanje i isključivanje slušalica nije tako velika i teže ju je pritisnuti, no s druge strane nema niti potrebe za gašenjem slušalica jer se one same isključe nakon što ugasite računalo.

U praksi se Logitech ClearChat PC Wireless pokazao odličnim. Slušalice su izuzetno praktične i omogućavaju upravo ono za što se i reklamiraju – slobodu dok se njima koristite. Zvuk je čist i jasan uz minimalne distorzije. Ne očekujte nikakve baseve niti genijalnu definiciju zvuka, ali za igranje igara i VoIP zvuk je sasvim solidan. Mikrofon odlično uklanja pozadinsku buku i svi sugovornici su se složili da ne izobličava glas.

Nismo zamijetili nikakvo kašnjenje zvuka niti druge probleme uzrokovane bežičnom vezom. Ne očekujte da ćete se šetati po cijeloj kući sa slušalicama na glavi, ali bez ikakvih problema se možete ustati sa stola i vrlo vjerojatno prošetati do susjedne sobe bez da se veza prekine. Kada veza pukne dovoljno je vratiti se u domet i ona će se trenutno ponovo uspostaviti.

Kao stvoreno za duge razgovore

Ako vodite duge razgovore preko VoIP-a zasigurno vam je zasmetalo što se ne možete dignuti od računala jer vas sputava žica od slušalica. ClearChat PC Wireless taj problem rješava elegantno i kvalitetno. Gameri će također doći na svoje. Slušalice su izuzetno jednostavne za korištenje, udobne su i nemaju ozbiljnijih mana. Zamjerka na punjač je više estetskog tipa i smatramo da se za 600 kuna mogao napravit i kvalitetniji način punjena. Domet i vijek trajanja baterije su također odlično pa naprosto nemamo razloga ne preporučiti vam ove bežične slušalice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:24