Logitech Illuminated Keyboard

    AUTOR:
    • Gordan Orlić

  • OBJAVLJENO:
  • 20.10.2008. u 13:20

Logitech ima dugu tradiciju proizvodnje kvalitetne računalne periferije koja uvijek odskače od konkurentskih proizvoda detaljima i kvalitetom izrade. Ova tanka tipkovnica sa pozadinskim osvjetljenjem je još jedan takav primjer. Iako ne donosi ništa revolucionarnog jednostavno je bolja od konkurentskih proizvoda zbog niza detalja kojima je Logitech posvetio veliku pozornost.

Tanko da tanje ne može

Tipkovnica dolazi u uobičajenom pakiranju koje je dobro štiti od oštećenja prilikom transporta. Čim je otpakirate i prvi put primite u ruke prijetit ćete da je ekstremno tanka. Bez nožica “debela” je tek 9.3 mm. Iskreno, takva konstrukcija nije nam ulijevala odveć povjerenja, ali nakon nekog vremena smo zaboravili na to jer tipkovnica je jako čvrsta i nimalo se ne savija.
Uobičajena veličina i raspored tipki zadovoljit će većinu korisnika i omogućit im brzo privikavanje na novu tipkovnicu. Tipka enter je nešto manja nego što je to uobičajeno na desktop tipkovnicama (veličinom je slična enteru kakav vidimo na laptopima). Desna win tipka je uklonjena zbog dodatne FN tipka. F (1-12) tipke u kombinaciji sa FN tipkom daju pristup dodatnim multimedijalnim kontrolama koje možete detaljno podešavati uz pomoć Logitechovog softvera. Tipke za podešavanje jačine zvuka, mute i podešavanje jačine pozadinskog osvjetljenja su izdvojene i smještene iznad numeričkog dijela tipkovnice. Statusne lampice koje inače nalazimo iznad numeričke tipkovnice smještene su ispod nje i nerijetko smo ih prekrivali rukom što nam se nije svidjelo.

Related content

Kvalitetno osvjetljenje

Pozadinsko osvjetljenje je ono što će zanimati većinu kupaca ove tipkovnice. Slične tipkovnice ostavljaju dojam da je ispod tipki smještena jedna ogromna žarulja koja na sve strane nekontrolirano širi svjetlost. Logitech je to uspješno riješio i svjetlost ne “curi” između tipki već isključivo osvjetljava oznake na tipkama. Takav način osvjetljenja je prije svega puno funkcionalniji, manje zamara oči, a i atraktivniji je. Jačinu osvjetljenja možete regulirati na četiri stupnja. Pripazite samo ako tipkovnicu spajate na kakav USB hub jer vuče dosta struje što se neće svidjeti svim hubovima.
S obzirom da se radi o vrlo tankoj i flat tipkovnici savjetujemo vam da je isprobate prije kupnje jer ne sviđaju se svima takve tipke. Najkraće rečeno, ako vam se ne sviđa osjećaj tipkanja na tipkovnicama na prijenosnicima teško da će vam se svidjeti Logitech Illuminated.
Implementirana PerfectStroke tehnologija omogućava da tipku pritisnete iz bilo kojeg smjera i ne nužno po sredini, a rezultat je uvijek isti – savršen klik. U praksi PerfectStroke funkcionira solidno, ali nije nešto zbog čega bi kupili tipkovnicu.

Paprena cijena

Cijena od 700 kn (tj. 80$ po uobičajenom, “specijalnom” tečaju za Logitech proizvode u Hrvatskoj) definitivno nije odveć privlačna, ali radi se o izuzetno lijepoj, stylish tipkovnici koju ćete sa užitkom staviti na svoj stol i pokazivati je svima. Pozadinsko osvjetljenje je sjajno i za razliku od sličnih tipkovnica puno manje zamara oči.
Ako tražite tihu, flat tipkovnicu, a cijena vam nije problem Logitech Illuminated Keyboard vas neće razočarati.

Izdvajamo