Neobične tipkovnice

Gumena tipkovnica za one koji znaju proliti kavu po stolu

Ako su vam dosadile obične, bijele tipkovnice i tražite nešto s čim ćete zasigurno biti glavna faca u uredu imamo rješenje za vas. Za koji dolar više nudi se zaista cijela ergela tipkovnica koje neće proći nezapaženo ni na jednom stolu. Tipkanje će vam možda biti malo otežano, ali tako to ide – nešto morate žrtvovati.

Tipkovnica koju možete oprati

tipkovnica-pranje.jpg
Tipkovnica koja se ne boji vode

Na prvi pogled krajnje glupa stvar, jer tko normalan bi htio oprati svoju tipkovnicu? No, na žalost istraživanja su pokazala da su tipkovnice često puno prljavije od mnogih mjesta oko i na WC-u. I ne, brisanje tipkovnice vlažnom krpom neće vam pomoći. Valja je pošten oprati, a to sa običnom tipkovnicom nećete moći već vam treba upravo ovakva.

Zlatna tipkovnica

zlatna-tipkovnica.jpg
Ako želite izgledati bogato ova zlatna tipkovnica je prava stvar za vas

U Dubaiju i sličnim zemljama je ovako nešto vjerojatno normalno. No bez obzira na to nama nije jasno što će vam pozlaćena tipkovnica. Da pokažete drugima koliko ste bogati? Pa baš i ne zato što ovo čudo košta prilično mizernih 270 dolara. Naravno, nitko vas ne sprečava da lažete o cijeni. Obavezno nabavite i zlatnog miša.

Gumena tipkovnica

gumena-tipkovnica.jpg
Gumena tipkovnica za one koji znaju proliti kavu po stolu

Ova tipkovnica se jedno vrijeme mogla kupiti i u Hrvatskoj, ali koliko vidimo više ne (dostupan je slabiji model koji ne svijetli). Šteta jer radilo se o prilično zanimljivom komadu hardvera tj. gume. Ne samo da je tipkovnica potpuno savitljiva što vam omogućava da je zamotate i stavite u džep već je i vodootporna te svijetli. Dolazi u nekoliko boja među kojima je i pink što će se neupitno svidjeti našim čitateljicama.

Tipkovnica za jednoruke

tipkovnica-za-jednoruke.jpg
Kada vam je samo jedna ruka dostupna isprobajte ovu tipkovnicu

Navodno postoje poslovi gdje jednostavno morate tipkati jedino i isključivo jednom rukom te se za takve poslove preporučuje upravo ovakva tipkovnica. Pozicije pojedinih tipki su pomno razmotrene i optimalno odabrane (tako kaže proizvođač, ne mi). Brzina tipkanja vam neće biti ugrožena jer ovim čudom se postiže do 85 riječi u minuti. Na slici je valjda model za desnu ruku, ali ne bismo se kladili u to.

Tipkovnica duginih boja

dugina-tipkovnica.jpg
Dugina tipkovnica za umjetničke duše

Kada vam je jednostavno toliko dosadno da se poželite ubiti ili više ne znate kako impresionirati suradnike na poslu nabavite si ovu tipkovnicu i do mile volje po cijele dane mijenjajte boju tipki. Boju svake tipke možete proizvoljno podešavati i time postići … pa ne znamo baš što osim da tipke jako lijepo svijetle. I ne, ova tipkovnica nema nikakve druge specijalne mogućnosti.

Virtualna laserska tipkovnica

projekcijska-tipkovnica.jpg
Laserska, projekcijska tipkovnica

Ovo čudo ste zasigurno već vidjeli sto puta. Radi se o jednom od najpoznatijih waporware uređaja ikada “napravljenih”. Iako se ova virtualna, projicirana tipkovnica može naći na nekim od web shopova prilično smo skeptični kako radi i da li se zaista isporučuje. No, kao koncept je zaista sjajna.

Ninja tipkovnica

ninja-tipkovnica.jpg
Ninja tipkovnica za noćne akcije

Kada se idući puta obučete u crno, stavite kapuljaču na glavu i katanu na leđa nipošto ne zaboravite i ovu tipkovnicu. Svaki moderni ninja je mora imati! Sigurno vas zanima možete li nesmetano obavljati svoje ninja poslove po kiši. Naravno da možete! Ovo čudo je potpuno vodootporno.

Tipkovnica – pernica

tipkovnica-pernica.jpg
Ovakvu pernicu sigurno nikada niste vidjeli

Znamo da vam stol izgleda kao da je na njega pala omanja atomska bomba. Jednako tako znamo da stalno imate namjeru pospremiti ga, ali da to zapravo nikada nećete napraviti. U teoriji će vam ova tipkovnica koja ispod sebe ima spremište u tome pomoći. Sumnjamo da možete sendvič pohraniti ispod tipkovnice jer spremište je krajnje plitko, ali CD ili olovka će stati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:17