5 razloga zašto kupiti Xbox One

5 razloga zašto kupiti Xbox One

U petak, 22. studenog izlazi nova Microsoft-ova konzola Xbox One simultano širom svijeta. S obzirom da je PlayStation 4 u Sjevernoj Americi već pušten u prodaju, a početak prodaje za Europu je zakazan za 29.11. donosimo vam 5 razloga zašto ne biste trebali čekati 29. i PS 4, već biste trebali nabaviti svoj primjerak Xbox-a.



xbox-one-cloud



1. Cloud: opcija čuvanja velikih količina podataka bez čvrstog medija je nešto što Microsoft koristi u sklopu Windowsa već duže vrijeme, što znači da im ne fali iskustva, a za Xbox One je pokrenut i “Project Mountain”, vrijedan 700 milijuna dolara. On predstavlja podatkovni centar koji će koristiti i One i novi Office 365. Ako se uzme u obzir da su u prednosti bili već sa Xbox Live-om u odnosu na Sonyev PSN, vjerovanja smo da će se ta prednost samo povećavati.

xbox-one-kinect

2. Kinect: ako se izuzme Wii, pokušaji da se uvede motion-control su bili u najmanju ruku “nedovoljno uspješni” i na Xbox-u i na PS-u. Igre su bile neinventivne i nedovoljno kvalitetne, pa je i cijeli projekt bio poprilično financijski neisplativ. Unatoč tome mišljenja smo da Kinect ima svjetliju budućnost od Playstation Move-a. Kinect podržava, bez ikakvog kontrolera, prepoznavanje pokreta igrača kao i prepoznavanje glasovnih naredbi, što je svakako više nego što nam pruža Move.

xbox-one-kontroler

3. Kontroler: oko ovoga se najviše lome koplja. Koji je kontroler bolji vjerojatno nikada nećemo saznati jer je to iznimno subjektivno no neke stvari se ne mogu zanemariti. Nebrojeno puta je kontroler za Xbox bio proglašen “idealnim za pucačine”, žanr koji je sve dominantniji u svijetu video igara, bez obzira radi li se o onima iz prvog ili onima iz trećeg lica. Asimetrični položaj analoga je savršen za istovremeno kretanje i nišanjenje do tolike mjere da neki poznati FPS igrači čak i na PC-u koriste upravo Xbox kontroler. Možda nije prednost za svakoga, ali oni koji su pobornici istog će biti sretni da znaju kako je novi kontroler još bolji od prethodnika, što znači još bolji od Dualshock-a 4.

titanfall_1
Prikazane nove snimke iz obećavajuće igre TitanFall

4. Ekskluzive: PS 3 je uništio Xbox360 kada govorimo o ekskluzivama Forza, HALO i Gears of War su jedini bombastični naslovi koje igrači PS-a nisu zaigrali. Situacija je ovaj put promijenjena i već prije izlaska konzole imamo nekoliko igara zbog kojih će se konzola kupovati. Među njima definitvno prednjači Titanfall, koji bi lako mogao postati odgovor na Sonyev Killzone, zatim su tu Forza, Crimson Dragon, Ryse, Dead Rising itd. Vidljivo je da su u Microsoft-u svjesni da je ovo aspekt na kojem su morali poraditi, a iz priloženog je vidljivo da se uloženi trud, ili bolje reći uloženi novac isplatio.

xbox-one-zabava

5. Zabava: Microsoft sa novom generacijom konzola pokušava zamjeniti računalo kao središte zabave u domu. Iako to kod nas još uvijek nije previše ustaljeno, čest je slučaj da se kućište računala spoji na TV preko čega se zatim pregledava interent, gledaju serije i filmovi, igraju igre i sl. dok se obično laptop koristi za čitanje, pisanje i općenito stvari vezane za posao. Iako to nama neće puno značiti Microsoft ima potpisane ugovore sa Time Warner kablovskom televizijom, Verizonom, NFL-om itd. Uz sve to Steven Spielberg producira TV seriju temeljenu na Halo franšizi ekskluzivno za korisnike Xboxa. Iako Playstation 4 može obavljati praktički sve funkcije koje može i Xbox One, primarno je usmjeren na igre, dok Microsft igračima pokušava prodati cijeli “zabavni paket”.

Postoji naravno još razloga zašto kupiti Xbox, isto kao što postoje i razlozi zašto kupiti PS. Gore navedeni su samo oni za koje smatramo da predstavljaju najveću razliku među konzolama. Ipak, činjenica je da bez obzira za koju se konzolu odlučili očekuju nas jako, jako dobre godine u svijetu videoigara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:46