Hoće li BioShock Vita ikada ugledati svjetlo dana?

Hoće li Bioshock Vita ikada ugledati svjetlo dana?

Izdavač BioShocka, 2K Games je izjavio za CVG da “nema novosti” vezanih za status BioShock Vita projekta. Novih informacija se svi žele dokopati zbog nedavnog raspada developera Irrational Gamesa, gdje su neki dobili otkaze, a drugi premješteni u druge studije u sklopu 2K Gamesa.

Kao vlasnici BioShock franšize 2K Games mora odlučiti što će dalje napraviti i hoće li budući rad uključivati izdavanje BioShocka za Vitu. Kreator serijala, Ken Levine (koji je osnovao novi, manji studio u sklopu 2K Gamesa) je BioShock Vitu prezenteriao još 2011. na E3 sajmu, naglasivši da će igra biti izgrađena od temelja za prijenosu platformu.

Unatoč činjenici da nismo o naslovu ništa čuli niti vidjeli par godina projekt nikad nije službeno ukinut. “Doslovno pokušavam napraviti spoj između dvije kompanije” – rekao je Levine u kolovozu prošle godine, mislivši pritom na sklapanje ugovora između Sonya i Take-Two Interactivea, vlasnika 2K Gamesa. “Oni su se dogovorili i to mora biti poslovni ugovor. Još uvijek sam vrlo angažiran za BioShock Vita projekt, ali ne mogu mu ja osobno dati zeleno svjetlo.” – rekao je tada Levine.

Nažalost od BioShock Vite nismo nikada vidjeli ništa više od logotipa, a s obzirom da je prošlo toliko godina bez informacija i još s nedavnim raspadom developerskog studija, teško je vjerovati da će projekt ikada biti završen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:02