Najbolje iPhone igre

Harbor Master

Istina je da iPhone nema odveć velik ekran i da ima samo jednu tipku, ali do kompenzira ekranom osjetljivim na dodir i mogućnošću detektiranja naginjanja uređaja. Te dvije mogućnosti omogućavaju proizvođačima igara da kreiraju jedinstvena sučelja i igre koje ne možemo igrati mišem i tastaturom. Odabrali smo najbolje iPhone igre koje se trenutno nude na tržištu, plaćene i besplatne.

Flight Control

flight-control.jpg
Flight Control

Kažu da je posao kontrolora leta jedan od najstresnijih koji postoje. Vi imate priliku isprobati taj posao bez da ugrožavate živote nevinih ljudi. Nakon što odaberete jedan od dva ponuđena aerodroma ili nosač aviona uskoro će vam početi pristizati avioni i helikopteri koje morate usmjeriti na odgovarajuću pistu pazeći da se pri tome ne sudare. S obzirom da različiti avioni imaju različite brzine i da ih na ekranu može biti i desetak igra se vrlo brzo zakomplicira i nesreće su neizbježne.

Progresivna težina, zaraznost i mogućnost igranja u mreži preko Bluetootha samo su neke od prednosti ove sjajne igre. Jako je zarazna i sjajno tehnički realizirana pa vjerujemo da vam neće biti problem izdvojiti pet kuna za nju preko App Storea.

Paper Toss

paper-toss.jpg
Paper Toss

Znate kada vam je jako, jako dosadno pa pokušavate u koš za smeće ubaciti što god vam padne pod ruku, tipa zgužvani komad papira? E pa sada više ne morate uništavati šume već možete bacati virtualne papirnate lopte u virtualni koš. Igra ima tri nivoa, tj. tri udaljenosti na kojima se nalazi koš za smeće. Da stvari ne bi bile pre jednostavne brine se ventilator koji svaki puta kada gađate puše u drugom smjeru i drugom jačinom. Prvi nivo je prilično lagan i možete bez problema pogoditi desetak puta za redom (što igra i broji kao rekord). Drugi nivo je malo teži, a treći je samo za profesionalce.

Igra je jako jednostavna, ali bolesno zarazna i odlično tehnički realizirana te što je najvažnije besplatna.

Sneezies

sneezies.jpg
Sneezies

Ova igra ne iskorištava u potpunosti hardverske prednosti iPhonea, grafički nije spektakularna i zapravo je izrazito repetativna, ali jednostavno je toliko zarazna da se od nje nemoguće odlijepiti! Na ekranu se nalazi određeni broj malih životinjica kojima se jako kiše. Kada jedna kihne, kihnu i sve oko nje. Vaš zadatak je izazvati lančanu reakciju kihanja i natjerati sve životinjice na ekranu da kihnu. Isprva je igra lagana je treba natjerati tek 50-tak posto životinjica na kihanje, ali kada se brojka popne na 95% igra postaje prilično teška i sreća je veliki faktor u igranju. Postoji besplatna lite inačica, a za punu verziju igre ćete morati izdvojiti pet kuna.

Labyrinth 3D

labyrinth-3d.jpg
Labyrinth 3D

Jedna od sjajnih “gravity” igara koje u potpunosti iskorištavaju hardverske mogućnosti iPhonea. Vaš zadatak je naginjanjem iPhonea provesti kuglicu kroz drveni labirint tako da ne upadne u niti jednu rupu osim zadnje, šarene. Nivoi se generiraju slučajno što znači da vam ova igra nikada neće dosaditi, a kada se izvježbate možete podešavati osjetljivost iPhonea na naginjanje i brzinu kojom se kreće loptica. S obzirom da je igra besplatna obavezno ju isprobajte.

Harbor Master

harbor-master.jpg
Harbor Master

Mnogi ovu igru nazivaju kopijom Flight Controla, ali mi tako ne mislimo. Kao što možete pretpostaviti vaš zadatak je upravljati brodovima koji uplovljavaju u luku i osigurati siguran pretovar tereta. Nakon što se teret iskrca brod morate i ispratiti iz luke što igru čini prilično teškom jer stalno imate promet iz oba smjera. Na raspolaganju su vam četiri luke. Dvije jednostavne te jedna sa uraganima koji okreću brodove i izazivaju nesreće, te jedna luka sa gusarima! Gusari će vam ne samo krasti teret već i izazivati sudare, ali zato imate top s kojim ih možete potopiti.

Besplatna verzija igre na žalost ne postoji, ali vjerujte nam, neće vam biti žao što ste je platili 5 kuna.

Stoneloops of Jurassica

stoneloops-of-jurassica.jpg
Stoneloops of Jurassica

Ovu igru ste zasigurno već vidjeli jer nema platforme na kojoj ona ne postoji. No unatoč činjenici da je došlo do manjeg zasićenja ovakvim igrama one su i dalje izrazito zabavne. Vaš zadatak je sakupljati po tri (ili više) kuglice iste boje tako što ubacujete nove kuglice u već postojeći niz. Naravno, tu su razni bonusi, specijalni potezi i ostale stvari koje vam pomažu (i odmažu) u vašem zadatku. Tehnička realizacija igre je sjajna i u potpunosti prilagođena iPhoneu. Ako vam se igra svidjela na drugim platformama sigurno će vam se svidjeti i na iPhoneu unatoč činjenici da košta 99 centi tj. oko pet kuna.

Darts

darts.jpg
Darts

Postoji dosta pikado igara za iPhone, ali nama se najviše svidio – Darts. Kao što možete pretpostaviti igra je prilično jednostavna. Igrate pikado prema jednom od mnogih ponuđenih pravila i takmičite se protiv virtualnog ili živog protivnika. Mehanizam bacanja strelica je vrlo dobro riješen. Prvo prstom odaberete polje koje želite gađati i onda naglim povlačenjem prsta po ekranu bacate strelicu. Naravno, ovisno o vašoj preciznosti i jačini bacanja strelica se (ne)zabada tamo gdje ste htjeli. Sjajna besplatna igra za u dvoje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 11:15