Najluđa modana PC kućišta

Hulk PC

Mislite da ste faca zato što imate prozirnu stranicu na kućištu i zato što ste ugradili jedan ekstra ventilator koji svijetli? Razmislite ponovo nakon što pogledate ova kućišta u čiju su izradu utrošene tisuće radnih sati i dolara. Priznajemo, neka od kućišta su pomalo blesava, ali sva pokazuju kako ljudska mašta zaista nema ograničenja i da se PC može nagurati u doslovce bilo koji drugi uređaj ili kućište.

Star Wars TIE Fighter

star-wars-tie-fighter.jpg
Star Wars TIE Fighter

David, 23-godišnji student je imao ozbiljnog viša slobodnog vremena pa je odlučio četiri mjeseca (da, 4 mjeseca; 120 dana) utrošiti na izradu ovog “kućišta”. Kao što možete vidjeti to je zapravo stol. Stranice stola, tj. krila su napravljena od šperploče, a kugla tj. samo kućište od nekakve igračke. Čudo naravno svijetli u mraku, a ne nedostaje i raznih ventilatora. Cijena materijala za izradu (bez računala) je 300 dolara.

Toster PC

toster-pc.jpg
Toster PC

Ne, nije šala čovjek je zaista nagurao PC u toster. Doduše to je nekakav specijalni, ogromni, industrijski, četverostruki američki toster, ali bez obzira na to radi se o pravom poduhvatu! Za projekt je kriva žena koja je htjela računalo u kuhinji (navodno da čita recepte) ali su joj sva kućišta bila jako ružna. Mužu nije bilo druge nego nagurat PC u toster. Da slučajno projekt ne bi bio odveć jednostavan jadnik je morao naći mjesta i za TV karticu.

Kana

kana.jpg
kana

Ovo “kućište” je teško uopće komentirati. Nismo se zabunili i stavili pogrešnu sliku, lutka je kućište! Koliko vremena i novaca je trebalo za ovu umjetninu ne znamo, ali autor su dva japanca pa pretpostavljamo da faktor vremena nije bio problem. Kostur je napravljen od metala, a ostatak od stiropora koji je brižno modeliran i potom obojen. Ne preporučamo da ovo kućište izrađujete kod kuće.

Hulk PC

hulk-pc.jpg
Hulk PC

Jedno od najoriginalnijih i najimpresivnijih kućišta koje smo ikada vidjeli dolazi u obliku Hulka koji na plećima drži matičnu ploču koju je upravo istrgnuo. Ne samo da je drži već je u njegove ruke ugrađen motor koji daje dojam da Hulk trga i preostale žice. U podnožju se nalazi disk, CD-ROM i napajanje, a sama matična je kao što možete vidjeti na Hulku. I da, računalo je potpuno funkcionalno. Za ovo čudo je trebalo desetak ljudi i nekoliko mjeseci posla uz prilično specijaliziran alat.

Weapon of Mass Destruction (WMD)

wepon-of-mass-destruction.jpg
Weapon of Mass Destruction

Teško je vjerovati da se u ovoj čeličnoj (nehrđajućoj dakako) filmskoj bombi krije funkcionalno računalo. Jednako tako je teško vjerovati da je čovjeku doslovce trebalo nekoliko godina da izradi “bombu” do kraja i sa svim featureima koje je izvorno zamislio. Slobodno pogledajte detalje o izgradnji i preko 500 slika sa detaljnim opisima pa ako imate koju godinu života viška, prijatelje sa raznim radionicama za obradu metala i jako puno strpljenja možda uspijete napraviti ovakvo kućište.

Krava PC

krava-pc.jpg
Krava PC

Što da vam uopće kažemo o ovome? Nama je ovo kućište pomalo nastrano. Krava!? Čemu to? kakve pak krave imaju veze sa računalima? No dobro, moramo priznati da je čovjek uložio ozbiljan trud pa skidamo kapu. Čak su i zvučnici ugrađeni, a DVD se umeće u leđa jadne životinje. Vrli autor nije napisao koliko sati je utrošio na izradu ovog remek djela.

Heineken PC

heineken-pc.jpg
Heineken PC

Naravno da je autor ovog kućišta muškarac! Kakvo je to uopće pitanje!? Što ga je natjeralo da uloži nekoliko mjeseci života u ovo “remek djelo” nismo sigurni, ali očigledno mu u životu ne nedostaje slobodnog vremena, mašte i novaca jer kućište je odlično odrađeno sa svim mogućim dodacima, svjetlima, ventilatorima i sličnim featureima. Nedostaje samo integrirani frižider za pivo, Heineken naravno.

Lijes PC

lijes-pc.jpg
Lijes PC

Pretjerano? Morbidno? Bolesno? Ili pak zakon? Maštovito? Cool? Vi odlučite, mi se ne usuđujemo. Jedina utjeha koju vam možemo u ovom trenutku dati ako mislite da vas oči varaju i da pred vama nije pravi lijes u koji je netko vješto smjestio računalo je ta da lijes nije pune veličine, već se radi o malom lijesu za životinje. Integrirani ekran nas je zaista dojmio i stavlja točku na “i”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:33