Što sve možete raditi u GTA-u V, a da to niste znali

GTA V će na PC-u imati scene seksa iz prvog lica

U GTA-u V je moguće raditi nemjerljivo mnogo toga. Tu se uopće ne ubrajaju ”svakodnevne” stvari poput vožnje podmornice ili vožnje relija sa sportskim super autom. Kako je većina vas već prošla Los Santos uzduž i poprijeko odlučili smo vam navesti neke stvari za koje možda niste ni znali da postoje. Bez nekog posebnog redoslijeda, krenimo…

Svi znamo da je Trevor osebujan lik, ali možda niste znali da ga možete dodatno isprovocirati izborom glazbe, odnosno radio stanice koju slušate dok se vozite s njim. Naime ukoliko dovoljno dugo, s njim u autu, slušate stanicu koju on ne voli, sam će, neovisno o vama, početi živčaniti i mijenjati stanice. Ako ga pak želite učiniti sretnim, držite na Channel X, to mu je omiljena stanica.

Dok igrate sa Franklinom društvo će vam praviti Chop, vaš vjerni rotvajler. Kao i svaki drugi ”čovjekov najbolji prijatelj” on će vam pomagati na brojne načine, a s njim ćete se moći i igrati. Ono što sigurno niste znali je da prilikom igranja sa Chopom, konkretnije kad mu bacate lopticu, usred igre možete lopticu zamijeniti sa granatom. Ishod takve igre biti će…bombastičan.

gta-v-chop
Što sve možete raditi u GTA-u V, a da to niste znali

U GTA-u V korištenje taxija je praktično i učestalo, a doznali smo da se i s njima mogu raditi ludorije. Stariji igrači će se sigurno sjećati kultnog Seginog Crazy Taxija, a duh te igre možete osjetiti i u GTA-u. Kako biste dobili najluđu vožnju u svom životu morate postaviti odredište visoko u planine, te reći taksistu da vam se žuri. Uslijedit će manijakalna vožnja koju neće uspjeti replicirati ni jedan drugi NPC u igri.

Koliko je dobar AI u GTA-u govori podatak da će NPC-evi mijenjati ponašanje sukladno vašem ponašanju. Po prvi puta ćete, tako, moći nekoga uhoditi. Odlučite li (pogotovo sa Trevorom) pratiti žensku osobu ona će postati vidno nervozna, ubrzati korak, te konstantno pogledavati preko ramena. To ponašanje će se nastaviti sve dok ju ne pustite na miru ili primijenite agresivnije akcije. Ako slično pokušate sa jednim od igrivih likova koje trenutno ne kontrolirate, oni će vam prvo zaprijetiti verbalno, a ukoliko ga ne pustite na miru, slijedi i fizički obračun.

Ako se upustite u lovačke misije sa Trevorom, prije ili kasnije ćete upoznati Cletusa, fanatičnog lovca koji će vas zvati da lovite s njim. Sve relativno normalno mislite si…ono što se dogodi prilikom prvog lova je itekako čudno. Naime Cletus želi da mu pošaljete slike ubijenih životinja kao „dokaz“ da ste ih ubili. Ako želite čuti lude komentare, pošaljite slike nekom drugom…

gta-v-hunt
Što sve možete raditi u GTA-u V, a da to niste znali

Ako ste ikad poželjeli da vaš auto može letjeti, sada vam otkrivamo da je i to moguće. Doduše auto više pada, nego leti, ali i to je dovoljno blizu. Naime radi se o bugu u igri koji vas teleportira u oblake, ako se zabijete u vrata dok se ona otvaraju ili zatvaraju i nastavite stiskati gas. Ovo se neće dogoditi uvijek, ali oni koji žele zračnu avanturu bi svakako trebali isprobati.

Ako se odlučite plivati daleko od obale prije ili kasnije ćete naletjeti na morskog psa. S obzirom da vatrena oružja ne pomažu puno pod vodom ti susreti završavaju loše po vas, no neki igrači su našli način kako morsku neman savladati. Naime, ako pametno upotrijebite vaš nož, biti će dovoljno samo 3-4 zamaha i morski pas je gotov. Imajte ovo na umu prilikom iduće morske ekspedicije.

gta-v-shark
Što sve možete raditi u GTA-u V, a da to niste znali

Bilo vam je dosadno i napravili ste tko zna što, pa vas sada lovi kompletna L.S. policija. Trebate im pobjeći, ali nikako da se riješite helikoptera. Rješenje je zapravo vrlo jednostavno, odvezite se do farme vjetrenjača i gledajte kako se zabijaju u rotore dok se vama mirno spušta wanted level, bez da morate mrdnuti prstom.

Ovo su samo neke od opskurnih radnji koje je u GTA-u moguće raditi, ali ima njih još jako, jako puno. Imate li vi možda neku tajnu koju ste otkrili igranjem, a koju nitko ne zna, recite nam u komentarima…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 19:54