Call of Duty 4: Modern Warfare (najava)

    AUTOR:
    • Gordan Orlić

  • OBJAVLJENO:
  • 09.11.2007. u 13:01

Priznajemo, već smo i više nego dovoljno prostora posvetili novom Call of Dutiju, ali ne možemo si pomoći jer igra je naprosto odlična. Do sada smo se samo naslađivali screenshootovima i trailerima, ali nakon što smo igru isprobali na Xboxu 360 i PC-u možemo sami zaključiti da su gotovo sva naša očekivanja ispunjena.
Prva misija vas bez imalo zadrške baca u ralje modernih sukoba. Užetom, iz helikoptera se spuštate na veliki brod usred oceana. Samo spuštanje je dovoljno opasno ali pribrojimo li tome i bijesnu oluju i neprijateljske borce koji pucaju po vama sve se lako pretvara u nemoguću misiju. Grafika oduzima dah. Efekti kojima se CoD šepiri već u prvoj misiji zaista su korak ispred bilo čega što je trenutno dostupnog na tržištu. Vjetar, voda, munje sve je izuzetno realno prikazano i dojam koji igra ostavlja je naprosto sjajan.
Osim tehničkih unapređenja itekako su vidljiva i unapređenja na igrivosti. Iako su misije i dalje više-manje linearne zadaci su dinamični i originalni što ih itekako odvaja od uobičajenog “odi tamo i ubij sve što se miče”. Multiplayer je također spektakularan ali za sada nemamo više detalja.
Podsjetimo, igra izlazi na četiri platforme; PC-u, Play Stationu 3 i Xboxu 360 i Nintendovom DS-u. Dakako, radi se o istoj igri ali biti će dobrano prilagođena pojedinoj platformi kako bi se izvukao maksimum i pružilo najbolje igraće iskustvo. Osim promjena koje će prvenstveno utjecati na izgled igre biti će promjena i u samim misijama. U vrijeme dok ovo budete čitali igra će se već prodavati diljem Amerike i Europe, a nadamo se da će stići i u Hrvatsku prije Nove Godine.

Related content

Izdvajamo