Otkriveni novi detalji za PS4 verziju Minecrafta

Otkriveni novi detalji za PS4 verziju Minecrafta

PlayStation 4 verzija Minecrafta će sadržavati svjetove čak 36 puta veće od onih u verziji za PlayStation 3, te će također koristiti TouchPad na novim DualShock 4 kontrolerima objavio je Owen Hill iz Mojanga na službenom PlayStation Blogu.

Hill kaže kako će developer Minecrafta za PS 4 i ostale konzolaške verzije igre, 4J Studios, korisititi DualShock 4 za navigaciju kroz menije i za stvaranje, te ćete također moći dijeliti i streamati svoje avanture koristeći socijalne opcije konzole. Kao što je to bilo sa PS 3 verzijom, tako će i PS 4 verija sadržavati “hrpu” trofeja i raznih DLC-ova specifičnih za Sonyevu konzolu koji će biti dostupni nedugo nakon izlaska igre.

Inače, Minectraft će podržavati igranje do 8 ljudi online, dok će njih četvero moći igrati na istoj mašini koristeći split-screen. Split-screen u igrama dugo nismo vidjeli i raduje nas činjenica da će nas podsjetiti na neke prošle dane. Također, ako već posjedujete igru za PS 3, moći ćete “nadograditi” svoju verziju za PS 4 za $5, te isto tako koristiti sačuvane pozicije. Zanimljivo je, i valja istaknuti, da će import biti moguć sa PS-a 3 na PS 4, ali ne i obratno zbog “tehničkih razloga”.

Minecraft za PS 4 i Xbox One ćemo moći igrati od kolovoza ove godine za kada je zakazan izlazak igre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:39