Quake Live više nije besplatan

Quake Live dobio standalone klijent; Linux i Mac korisnici više ne mogu igrati igru

Quake Live je moguće igrati još od 2010. godine, a igra je cijeli ovaj period bila sasvim besplatna. Bilo je dovoljno preuzeti klijent sa službenih stranica i napraviti svoj korisnički račun, no sada se sve mijenja.

Razvojni tim je u igru odlučio integrirati Steamworks što znači dodavanje liste prijatelja, chat, statistike igranja i još mnogo toga. No, igra zbog toga prestaje biti besplatna i odsada košta $10 američkih dolara, odnosno oko 70 kuna.

Ako već imate svoj korisnički račun, ne morate brinuti što se tiče plaćanja. Svi vlasnici igre nastavljaju igrati kao da su igru već kupili, dok će samo novi igrači morati platiti svoj primjerak igre.

No, ono što zabrinjava većinu je statistika koja je sada izgleda resetirana. Službeni forumi igre su preplavljeni porukama u kojima se spominje kako je njihova statistika igranja obrisana, a ako uzmete u obzir da neki igrači grade svoj Quake Live status već pet godina, jasno je zašto bi ovo mogao biti ogroman problem.

Svakako provjerite svoj Quake Live račun ako ste aktivni igrači, a nadamo se da će problem uskoro biti riješen jer bi inače Quake Live mogao izgubiti mnoge vjerne igrače.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:47