Aion

    AUTOR:
    • Damir Vavetić

  • OBJAVLJENO:
  • 27.10.2009. u 10:00

Bog Aion, stvorio je svoj svijet i ljude koji će živjeti na njegovom planetu. Da bi zaštitio ljude, stvorio je rasu Draken. Nažalost, oni su postali opsjednuti svojom snagom, te su počeli uništavati sve pred sobom. Razvija se nova rasa koji su se nazivali Balaur. Pet Balaura izdigli su se iznad bilo koga i objavili rat Bogu Aion-u. Aion je prisiljen stvoriti 12 Empyrean Lordova koji će osigurati Kulu Vječnosti i tako omogućiti ljudima da prežive… Milenijski rat počinje kao i naša borba za životom…

Borba svijetla i tame

Na samom početku možemo birati između Elyos-a(svijetla) i Asmodians-a(tame). Svaka od ove dvije rase ima i 4 klase: warrior, mage, scout, priest koji poslije desetog levela mogu birati između dvije podklase. Oružja se dijele na četiri kategorije: one-handed, long ranged, two-handed i magic oružja. Vrlo je zanimljivo da klasa čarobnjaka više ne mora imati klasičan staff ili wand, već u ruci drži spellbook ili magic orb. Svijet Aion-a je poprilično velik, sa mnogo raznolikih čudovišta na kojima dižemo level i skupljamo zlato (farmamo). Predmete možemo prodavati u takozvanim brokerskim kućama koje bi nam trebale donijeti veliku zaradu od rijetkih predmeta. NPC trgovine se dijele na ljekarne, oružja i štitovi, dodaci poput prstenja ili ogrlica, te jedna potpuno nova trgovina u kojoj možemo kupiti veća i bolja krila.

Krila samo sredstvo transporta ili…?

Aionov simbol su velika i lijepa krila koja našim karakterima omogućavaju let u određenim zonama. Ali, ona ne služe samo za transport. U PvP-u krila su jedna od najbitnijih oružja bez kojih nećemo moći. Borba u zraku koja svakoj klasi omogućava neki poseban buff dodat će svijetu Aiona četvrtu dimenziju, nešto sasvim novo i originalno. Pored krila, bitne su i naše kretnje koje moramo uraditi u pravo vrijeme napadanja ili obrane. Naime kada se naš lik kreće unazad, dobivamo dodatak na bodove obrane ili obratno. Skillovi koji su svaki na svoj način posebni, šareni i jako lijepi za vidjeti imaju nešto novo u sebi. Većina tih skillova ima i svoju takozvanu ”lančanu reakciju”. Kada glavni skill aktivira lančani imamo nešto sitno vremena da iskoristimo i taj lančani skill. Sve u svemu vrlo inovativno i originalno što će neke od nas vjerojatno učiniti ovisnicima Aion-a. Sama igra i jedan mjesec pretplate košta oko 350 kn, a mjesečna pretplata otprilike 70-80 kn.

Izdvajamo