Call of Duty: Modern Warfare 3

Na kraju misije je lijepo vidjeti svoje suborce

Call of Duty franšiza svakim novim naslovom postaje sve popularnija i uspješnija. Pa iako sada svaki nastavak uvelike nalikuje na onaj prethodni, igra i dalje privlači veliki broj fanova koji uživaju u kampanjama nabijenim akcijom te provode noći skupljajući bodove u multiplayeru. Modern Warfare je stigao do svog trećeg dijela koji će vas još jednom staviti u ulogu heroja.

Related content

Odlična atmosfera

Priča se direktno nastavlja na onu iz Modern Warfarea 2. I ovaj puta ćete kroz kampanju proživljavati rat kroz nekoliko različitih vojnika i vidjeti razne dijelove svijeta. Priča je, iako opet malo teža za pratiti, dovoljno dobra da vas uvuče u ulogu spasitelja i heroja. Prije početka ćete biti upozoreni na dijelove igre koji bi mogli uznemiriti neke igrače budući da ćete gledati puno uništavanja i ubijanja nedužnih građana. Igra je i dalje linearna što znači da nećete imati priliku istraživati teren ili pronalaziti alternativne putove do cilja, ali to je nešto što se od Call of Dutya sada i očekuje.

Atmosfera u igri je odlična i cijelo vrijeme ćete sudjelovati u akciji, a kroz misije ćete rješavati probleme na različite načine. Tako će se u jednom trenutku rušiti grad oko vas, nadlijetat će vas avioni i helikopteri dok ćete se boriti sa velikim brojem neprijatelja, a već u drugoj misiji vas čeka šuljanje, razbijanje vrata ili pomaganje suborcima iz zraka ili sa obližnje strojnice.

Neprijatelji pružaju dovoljan otpor, a ukoliko se odlučite zaigrati na većim težinama, sigurni smo da ćete se namučiti. Jedini problem je nagomilavanje neprijatelja koji se doslovno stvaraju iza ugla i nerijetko će odustati od pucanja na vaše suborce samo kako bi došli do vas. No zato na raspolaganju imate ogroman arsenal oružja koje se međusobno značajno razlikuje te ćete moći isprobavati njihov učinak na ovim grupama neprijatelja.

Ono po čemu je Call of Duty poznat od samog početka je posebno zanimljiv multiplayer. Tako vas ovaj puta očekuje šesnaest odličnih mapa na kojima ćete moći pokazati što znate. Uz tri različite profesije ćete moći skupljati bodove (koji su ovaj puta puno bolje raspoređeni te nećete dobivati bodove isključivo za ubojstva) te tako otključavati oružje, dobivati zasluge i nagrade. U ovom dijelu je Modern Warfare zaista odličan i nećete pogriješiti ukoliko se odlučite zaigrati multiplayer.

Lijepo i jednostavno

Dosada je Call of Duty uvijek bio na vrhu što se tiče izgleda igre, uvijek ispred svojih rivala i izgledao je zaista odlično. Iako i sada izgleda odlično, ovaj puta Modern Warfare 3 radi na nešto starijem engineu i kasni za konkurencijom. No moramo pohvaliti animacije i okoliš koji zaista izgledaju fenomenalno u nekim trenucima te će vam često eksplozije i rušenje zgrada odvući pozornost od same borbe koja se odvija pred vama.

Izbornici su već odavno poznati i već prilikom prvog ulaska u igru ćete doživjeti deja vu. Ovo se odnosi i na ostatak igre; na poznate zvukove i font koji viđamo sve ovo vrijeme. Sve je jednostavno i pregledno i vrlo lako je kretati se kroz singleplayer, multiplayer i spec ops.

Call of Duty: Modern Warfare 3 vam može ponuditi odličnu kampanju popraćenu akcijom i odličnom atmosferom te još bolji multiplayer koji će vas zasigurno držati satima prikovanim pred vašim ekranima. No ne očekujte veliku razliku od njegovih prethodnika. Ukoliko ste voljeli dosadašnje Call of Duty igre, sigurni smo da ćete uživati i u ovom nastavku, a svi vi koji ste imali primjedbe još kod Modern Warfarea 2, ne očekujte od ovog nastavka da će vam promijeniti mišljenje o igri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:39