Lord of the Rings: War in the North

    AUTOR:
    • Ivan Jurišić

  • OBJAVLJENO:
  • 12.11.2011. u 14:00

U zadnje vrijeme nismo imali priliku zaigrati mnogo igara posvećenih Lord of the Rings tematici. Odličan MMORPG pod imenom Lord of the Rings Online je postao besplatan, a ako ste tražili igru u kojoj ćete igrati sami ili zajedno ubijati Orkove s prijateljima, War in the North je igra vrijedna razmatranja.

Related content

Samo borba

Lord of the Rings: War in the North se pričom oslanja na borbu za Middle Earth, ali ovaj puta ćete preuzeti ulogu junaka koji dosada nisu bili poznati. Dwarf Warrior, Elf Mage i Human Ranger zajedno rješavaju misije prema sjeveru u ovom akcijskom RPG-u. Moramo priznati da nas priča i dijalog likova nisu previše oduševili, a sudjelovanje u razgovoru je moguće, no što god da vi odaberete, odgovori će pokriti sve vaše opcije. Tako je možda bolja opcija isključiti sudjelovanje u razgovoru te samo pratiti priču (ili ju eventualno preskočiti te se odmah baciti na borbu).

Na svakom nivou možete odabrati lika s kojim želite igrati, no nažalost to nije moguće učiniti tijekom same igre. Svaki lik se posebno razvija i skuplja iskustvo te ćete imati priliku kupovati i skupljati oružje, oklope, napitke i slično. Skillovi koje ćete otključavati su uglavnom osnovni i svakom tko je igrao neki RPG će oni već biti poznati što je dobro ukoliko volite akcijski dio igre koji je ovdje u primarnom planu.

Neprijatelji će uvijek dolaziti u velikom broju i bez previše razmišljanja će napadati prvog na kojeg naiđu. Svako malo će vas dočekati i jedan veći, jači neprijatelj za kojeg ćete se morati malo više potruditi kako biste ga uništili, no ti neprijatelji su ujedno i najzanimljiviji dio igre. Nažalost, AI neprijatelja kao i vaših suboraca nije najbolji te će se i vaši suborci zalijetati ili jednostavno neće znati iskoristiti spell koji ih treba zaštiti kada ga vi iskoristite. Borba je u početku zaista zabavna, no nažalost kako prelazite nivoe postaje očito kako se neprijatelji i potezi ponavljaju te bi vam u kasnijem stadiju igre ovo moglo dosaditi.

Igrajte kooperativno

Iako grafički ništa posebno, Lord of the Rings: War in the North izgleda sasvim solidno te pritom neće iscijediti svaki atom snage iz vašeg računala. Zvuk je dobar, a posebno su dobri zvukovi u borbi te efekti nekih oružja.

Ako imate priliku, ovu igru trebate zaigrati zajedno s prijateljima gdje će svaki preuzeti kontrolu nad jednim likom. Osim što ćete se više zabaviti, moći ćete bolje organizirati napade i obranu te koristiti skillove onako kako bi i trebalo. Također ćete na kraju svakog nivoa vidjeti detaljnu statistiku za svakog igrača te vidjeti tko je bio najbolji.

Iako je Lord of the Rings: War in the North RPG, u igri prevladava onaj akcijski dio. Ukoliko volite jednostavne komande i sučelja te se ne volite previše zadržavati birajući najbolje i najljepše oružje te satima istraživati svaki skill prije nego ga otključate, svakako biste trebali dati šansu ovoj igri.

Izdvajamo