NBA 2k11

    AUTOR:
    • Matej Milohnoja

  • OBJAVLJENO:
  • 24.10.2010. u 10:00

Svi znamo da već po pravilu u ovo doba godine izlaze simulacije svih sportova koje (ne)vjerno pratimo preko malih ekrana. Nakon nogometnih simulacija koje su ugledale svjetlo dana prije nekoliko tjedana, došao je red i na košarku. 2k serijal je praktički postao sinonim za dobru simulaciju bez obzira na to o kojem se sportu radi, tako da smo željno iščekivali što će učini za NBA sezonu 2010/11.

Related content

23

Možda ste znali, a možda i niste, no “lice sa naslovnice” 2k11 košarke je jedan i jedini Michael Jordan. Oni koji su igrali prijašnje verzije ovog serijala, a prije toga i NBA Live serijal znat će da je licencirano pojavljivanje broja 23 ravno viđenju Jetija. Zapravo ako nas pamćenje služi, zadnja njegova službena pojava u nekom NBA-u je bila početkom desetljeća u Live-u za PC i PSone. Baš se iz svih tih razloga developeri odlučili izmusti do kraja tu zlatnu koku, tako da su dobar dio igre posvetili baš Jordanu i njegovim Bullsima. To nas ujedno dovodi i do prvog noviteta: klasik ekipe. Naravno imat ćete desetak verzija Bullsa sa kraja 80ih i iz 90ih, no tu su i Celticsi, Lakersi, Jazz, Blazersi i mnoge druge ekipe iz tog razdoblja sa kojima ili protiv koji ćete moći igrati. Moguće je igrati i mečeve sa stvarnim ekipama, tako da će i ovdje ljubitelji košarke naći priliku za odmjeravanje starog i novog. Također će vam biti dostupni i izazovi vezani za Michaela koje ćete moći obavljati, a svode se na rekreiranje statistika nekih njegovih značajnijih utakmica. My player mod je također malo dorađen tako da ćete sada se sada nešto brže uzdizati do titule NBA zvijezde nego u prošlogodišnjoj inačici, a imat ćete priliku i održavati intervjue te će se vaš općeniti stav odražavati na mišljenje i odnos vaših suigrača prema vama. Naravno sve navedeno neće biti previše vidljivo na parketu, već samo “prikazano” izvan njega, jer ipak, vi ste profesionalci i svoj posao na terenu odrađujete uvijek 100%. Svi ostali modovi su ostali isti kao i prijašnjih godina, tako da će oni koji su već igrali ovaj serijal biti upoznati sa svim opcijama. Istaknuli bismo samo tražilicu u Assossiation modu koja uvelike pomaže pri pronalaženju točno onakvog igrača koji vama treba. Što se samog igranja tiče, ako se možda sjećate naše prošlogodišnje recenzije, znate da smo nahvalili fiziku, kretnje, te općenito sposobnosti igrača. Ove godine developeri su odlučili do podići još stepenicu više. Postavljen je novi način izvođenja driblinga, putanja lopte je još realnija, a sada morate više nego ikada voditi računa o svemu onome o čemu to moraju i pravi igrači. Duple će vam svirati češće nego ikad, po našem mišljenju možda i malo prečesto, ali to je vjerojatno zato da se onemogući igračima da sa Jamesom ili Anthonyem svaku utakmicu uz generičke driblinge ostvare učinak od 40+ koševa. Ove godine ćete morati koristiti pick ‘n roll, razna križanja te se općenito više osloniti na timsku igru, a manje na taktiku “daj loptu najboljem i udri!”. Sve to i još mnogo više ćete raditi protiv unaprijeđenog A.I. sustava koji će više-manje kažnjavati svaki vaš propust, a vi ćete se morati namučiti za svaki koš i za svaku obranu.

Još uvijek najbolje

Novi NBA nastavlja tradiciju savršene audio-vizualne prezentacije, tako da ako ste očekivali najbolje, to ste i dobili. Vidljiva su unaprjeđenja u odnosnu na prošlu, pa iako nisu prevelika pridonose atmosferi kompletne igre. NBA 2k11 je nova vrsta simulacije koja je iz sebe izbacila skoro svaki djelić arkadnosti i zbog toga možda neće biti privlačna najširoj publici kao NBA 2k10, ali zato će oni koji vole košarku uživati u izazovima koje 2k11 donosi.

Izdvajamo