Plants vs Zombies

Da to je Elvis i on diže iz grobova druge nemrtve

Radnja igre je jednostavna: vi imate mozak, a zombiji vole jesti mozgove. Namjerili su se na vašu kuću i sve što ih dijeli od ukusne večere je vaš travnjak. No, nisu računali na činjenicu da se u njemu nalaze prilično gadne biljke koje ste vi posadili i koje ih na razne načine ubijaju. Vaš zadatak je saditi te biljke. Zvuči glupo i dosadno, ali vjerujete nam, ova igre je sve samo ne glupa i dosadna!

Uvrnuto, zarazno i zabavno

PopCap ima dugu tradiciju proizvodnje kvalitetnih, zabavnih i prije svega originalnih igara. Plants vs Zombies je definitivno jedna od takvih igara. Igra započinje prilično opušteno. Nalazite se u svojem vrtu u kojem sadite biljke koje se obračunavaju sa zombijima koji pokušavaju doći do vaše kuće. Povremeno se pojavi koji veći zombi, ali u principu vaše biljke bez problema odolijevaju napadima gađajući zombije raznim bobicama i ispuštajući otrovne plinove. No, kako nivoi prolaze zombiji su sve uporniji i naporniji. Ima ih sve više i više i počinju se koristiti raznim priručnim alatima kako bi se obranili od vaših biljaka. Na glavu stavljaju kante, nose vrata ispred sebe kako bi se obranili, koriste se motkama kako bi preskočili vaše biljke, a neki čak dolaze i u bobu za sanjkanje (ne, nije šala).

Na svu sreću i vaše biljke napreduju iz nivoa u nivo pa ćete dobiti specijalizirane biljke za noćnu borbu (kada nema sunca uzgoj biljaka je otežan), zatim biljke koje jednu nemrtve smradove, one koji ih zalede, a ima čak i jedna halucinogena biljka koja pomuti mozak zombiju pa počne jesti svoje prijatelje.

Humora ne nedostaje

Dok ne isprobate Plants vs Zombies mislit ćete da je krajnje dosadna, spora i neće vam biti jasno u čemu je štos. Nije bilo ni nama dok nismo odigrali prvih nekoliko nivoa. Ovo je naprosto jedna od onih ludih igara koju morate isprobati, koja je toliko luda i suluda da je obožavate i koja će vam ukrasti nekoliko sati života dok niste ni trepnuli okom.

Grafika je, kao što na screenovima možete vidjeti, vrlo šarena, rukom crtana i prilično lijepa. Zombija ima dvadeset i šest. Izuzetno su originalni i dobro će vas nasmijati. Biljaka ima četrdesetak i jednako su originalne. 3D grafike dakako nema, ali to ne predstavlja problem. Glazbena podloga je vrlo prikladna i zabavna, ali su zvukovi prilično repetativni i nakon nekog vremena se više-manje svode na glupavo ponavljanje “brainz, brainz” od strane zombija i zvukove koje proizvode vaše biljke.

Da je barem koji euro jeftinija …

Ništa vas ne košta isprobati demo igre koji ima samo 30-tak megabajta. Već nakon desetak minuta igranja poželjet ćete kupiti ovu zabavnu igru koja na žalost nije odveć jeftina. Za 17 eura smo kupovali i “prave” igre, a ovo je ipak samo platformska akcija sa vrlo ograničenim vijekom trajanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:39