Professor Layton and Pandora's Box (DS)

Što se krije unutra?

Dvije godine nakon službenog izlaska igre u Japanu te nestrpljivog iščekivanja da se ista pojavi u Europi, s ponosom vam predstavljamo nastavak serijala – Professor Layton and Pandora’s Box.

Related content

Misterij Pandorine kutije

Neposredno nakon što profesor i arheolog Hershel Layton primi pismo od svog nekadašnjeg mentora u kojem konstatira da je pronađen legendarni artefakt pod nazivom Elysian Box, profesor te mladi šegrt Luke ekspresno odjure u istragu. No kada stignu u mentorov stan, shvate da je već prekasno, Elysian Box je već uzela svoj danak, njegov život. Elysian Box ima neslavnu reputaciju, naime taj objekt ubija svakoga tko pokuša proniknuti dublje u njenu unutrašnjost. Odlučni istražiti tajne zastrašujuće Elysian Box, profesor i Luke se ukrcavaju na slavni Molentary Express te se otisnu na putovanje.

Upustite se u novu avanturu

Za razliku od svog prethodnika, Professor Layton and Pandora’s Box ima na raspolaganju gomilu raznovrsnih lokacija popraćenih impresivnom vizualnom pozadinom, sa nebrojeno mnogo detalja za istražiti. Likovi su tako umjesno karikirani, da će izmamiti osmjeh na lice čak i onima najozbiljnijima. Za primjer ćemo samo spomenuti priglupog inspektora Chelmey-a, koji je koliko se god trudio, u svojoj misiji uvijek nekoliko koraka iza vas.

Igra je popraćena impresivnim vizualnim aspektom, animacije sa tehničke strane NDS-a ostavljaju bez daha, dok ručno renderirane pozadine te izgled samih zagonetki nimalo ne zaostaju. Kretanje stylusom te interakcija sa samim zagonetkama, dovedena je do perfekcije. Naći ćete se u situaciji da slažete komadiće iskidane fotografije, dijelite zemljište na parcele, slažete stvari u kovčeg, istražujete mjesto umorstva te mnogo, mnogo drugih. Zagonetke upravo zbog svoje raznovrsne prirode ni u jednom trenutku ne postaju zamorne, ali da će vam neke zbog svoje kompleksnosti iskidati živce, to vam garantiramo. No, ako zapnete rješavajući neku, tu su uvijek korisni hintovi koje “kupujete” hint coins-ovima koje pronalazite na skrivenim lokacijama kako se krećete kroz igru. Jedina zamjerka koju smo primijetili je ta da kod težih zagonetki hintovi ne pomažu puno pa je nepotrebno kupovati iste.

Očekuje vas minimalno 20 sati gameplaya, ne računajući mini igre kojih ima u izobilju. Professor Layton and Pandora’s Box je mozgalica – avantura impresivne grafike, soundtracka, intrigantnih dijaloga te animacija koje ostavljaju bez daha. Kada se upustite u njene tajne nećete je moći ispustiti iz ruku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:53