The Sims 3: Ambitions

Razina customiziranja je još uvijek zapanjujuća

Simsi su jedna od onih igara koje ili volite ili mrzite, to je isto tako igra koju, začuđujuće igra pretežno ženski dio gejmerske populacije. Po mnogo čemu specifičan, Sims serijal na donosi novu ekspanziju u okviru svog trećeg izdanja. Što je dodano, a što promijenjeno i jesu li Simsi ostali vjerni svojim dobro poznatim korijenima možete pročitati u nastavku…

Related content

Ambitions, ali bez puno ambicije

Kao što podnaslov i sugerira cijela je ekspanzija poprilično “ziheraška”. Predstavljeno je nekoliko noviteta, no to su ipak oni Simsi koji podjeljuju igraću populaciju na pobornike i mrzitelje. Upravo zbog toga nećemo trošiti riječi na one stvari koje već vrlo dobro znate, već ćemo se fokusirati isključivo na novitete. Glavni adut Ambitionsa je upravo taj da sada vi svoje Simse pratite na posao te sudjelujete u njihovom obavljanju, a sve ostalo dosad neviđeno je upravo vezano za samo obavljanje tih poslova. A poslovi su stvarno raznovrsni, čak i čudni u ponekim situacijama. Ima tu svega, od profesionalnog sportaša, preko frizera do vatrogasca ili čak istjerivača duhova. Neki poslovi su zanimljivi više, a neki manje, no svi se lijepo uklapaju u cjelokupan koncept ekspanzije. Također, kao i u životu, tako i u simsima, u svakom poslu ćete morati početi od “dna” i polako se penjati prema gore. Uzmimo za primjer posao u policiji – u početku ćete rješavati trivijalne, pomalo komične slučajeve, no kako napredujete mogli biste se naći na čelu svoje vlastite detektivske agencije. Općenita interaktivnost na svim poslovima je dobila jednu novu dimenziju, te ćete se osjećati da imate još više kontrole (ako je to uopće moguće) nad svojim virtualnim ljudima. Nema se tu što puno više reći o Simsima, ili ih volite, ili ih mrzite, ali svakako znate u što se upuštate poželite li zaigrati ovu popularnu franšizu.

Dobri stari Simsi…

Grafički i zvučno igra nema znatnijih razlika od Simsa 3. Ljudi još uvijek pričaju svojim karakterističnim, pomalo komičnim fiktivnim jezikom, no treba istaknuti zanimljivu pozadinsku glazbu, pogotovo ako se upustite u hvatanje duhova. Što se vizualne strane tiče, kao što smo spomenuli, grafika je vrlo dobra, nešto što je postao standard za serijal, tako da ukoliko ste igrali trojku znate o čemu pričamo, a ukoliko niste biti ćete ugodno iznenađeni razinom detalja i općenitom “prigodnošću” kojom svijet Simsa odiše. Kod ovakvog specifičnog tipa igara nema puno mjesta manevriranje, ili ste vjerni poklonik serijala ili ga mrzite iz dna duše. Vi znate koji ste od navedenih zato poručujemo samo: uživajte ili veliki oprez.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:12