The Sims 3: Late Night

    AUTOR:
    • Matej Milohnoja

  • OBJAVLJENO:
  • 05.11.2010. u 13:05

Stigla je nova ekspanzija za “stare” Simse koja je po mnogočemu drugačija od ostalih za Simse 3. Late night se poput Hot date i Night lifea iz prethodnih inačica više fokusira na zabavu primjerenu “odraslima”. Znači li to da su Simsi odjednom postali 18+?

Related content

Cuga, vampiri i bendovi…

Naravno da si jedna tako popularna franšiza nikada neće dopustiti da pripada kategoriji “samo za punoljetne”, no moramo priznati da od svega onoga što smo vidjeli od Simsa 3 i pratećih ekspanzija ova je prva koja se fokusira na partijanja, cuganje i naravno prateći mamurluk i…vampire. Da, isto kao što smo imali prilike vidjeti i u Simsima 2, odnosno jednoj od ekspanzija i ovdje imamo priliku postati vampir. Nažalost to ne znači da ćete vrebati uokolo tražeći žrtve, ili ne daj bože koristite neke vampirske moći (iako vampiri trče puno brže nego ljudi) već ćete kupovati i jesti “plasma juice” koji možete kupiti više-manje u svim trgovinama, a tek ćete ponekad pitati nekog od prijatelji da vam posudi koju kapljicu crvene tekućine. Zgodan je to dodatak, no nekako imamo osjećaj da se u zadnje vrijeme ti vampiri pošto poto moraju ubaciti u baš svaku igru bez obzira na tematiku. Kao što smo rekli, tu je i to cuganje, danonoćno partijanje koje skoro uvijek završava na isti način – vi zaspite na ulazno-izlaznim vratima. Moramo svakako spomenuti da klubovi nisu baš vjerno dočarani, odnosno nisu gužve da ljudi “ispadaju kroz prozor”, nešto što bi sigurno povećalo realnost. Uz to, u neke klubove u početku nećete moći ni ući, no s vremenom će vam se povećavati celebrity status, tako da ćete ne samo ulaziti, nego biti dio VIP ekipe. Jedan od najzanimljivijih načina da dođete do tog, tako poželjnog zvjezdanog statusa je bend koji možete osnovati sa svojim prijateljima. Nažalost sama opcija, iako jako zabavna je puna bugova, tako da se nadamo da će EA uskoro izdati patch koji će otkloniti sve probleme. Kad već spominjemo bugove treba napomenuti da je ovo sigurno jedna od ekspanzija koja ih ima najviše. Zbog grafičkih zahtjeva većih nego u prijašnjim inačicama igra, čini se, nije optimizirana onako kako smo navikli od Simsa bude, ali ponavljamo, ako EA uskoro izda kvalitetan patch, ovo bi se moglo pokazati kao možda i najbolja ekspanzija za Simse 3.

Noćnim životom haraju bugovi

Kao što smo već i spomenuli, igra nije najbolje optimizirana, a razlog tome je veliki grad sa mnoštvom zgrada, koje zahtijevaju iscrtavanje katova kada se u njima nalazite. Nekoliko puta smo se čak našli u situaciji da se naš čovječuljak zaglavio u liftu, nakon čega smo morali restartati igru. Također je prisutan i velik broj noćnih svjetala različitih boja, tako da smo doživjeli trzakanja kod brzog prolaženja gradom. Glazba je ista kao i dosad, jedino bismo pohvalili sintezu različitih instrumenata u trenutcima dok svirate sa bendom, sve ostalo je, kao što smo rekli, ostalo po starom. Preporuke Simsima nećemo davati, jer oni nisu ni dobri ni loši, oni su jednostavno specifični i svi znaju u što se upuštaju kad počinju igrati zato samo kažemo: tko voli nek’ izvoli.

Izdvajamo