UEFA EURO 2008

Prošao je sam pokraj četiri protivnička igrača nakon odličnog proigravanja

Uskoro nam stiže novo europsko prvenstvo u nogometu koje nas vodi u Austriju i Švicarsku. A kako je to već postala i tradicija, nešto prije izlazi i službena igra prvenstva koja je zadužena za podizanje euforije, upoznavanje sa reprezentacijama i jednostavno uživanje u simulaciji nogometa na vašem računalu.

Promijenjeni nogomet

U startu se primijete neke novosti i promjene u igri. Tako je igra postala malo brža i dinamičnija. Dodavanja se odvijaju realnije, a ukoliko ste sposobni procijeniti protivnička dodavanja dovoljno brzo, moći će te presjeći loptu koja će se vrlo realno odbiti od vaše noge. Morat ćete graditi akcije od svoje polovice terena, paziti na formaciju i gledati gdje su vaši igrači. Lopta neće uvijek otići vašem igraču točno u noge što znači da morate paziti kako organizirate napad.

Osim već poznatih načina igre kao što je odigravanje samog prvenstva čak od kvalifikacija, igranja jedne utakmice ili mrežne igre, tu su i izazovi koji od vas traže sudjelovanje u određenoj akciji na stranom terenu kako biste otključali određene stvari. Tako vam primjerice igra daje korner na samom kraju utakmice pri izjednačenom rezultatu, a na vama ostaje da tu utakmicu privedete sretno kraju. Tu je još i opcija upravljanja jednim igračem, kapetanom vašeg tima kojeg možete odabrati iz već postojeće ekipe ili napraviti vlastitog igrača i voditi ga kroz prvenstvo i skupljanje bodova. Uveden je i poseban način izvođenja slobodnih udaraca ukoliko imate analogni kontroler. Pomoću jedne “gljive” određujete smjer i jačinu udarca dok istovremeno s drugom odabirete putanju lopte. Za sve ovo postoji i lijep video tutorial nakon čega je sve puno jasnije.

Kontrola i izgled

Grafika je poboljšana, kao i sa svakim novim nastavkom u serijalu, ali još uvijek nije ništa spektakularno. Igrače ćete moći prepoznati kada im se kamera približi, ali se još uvijek vidi nedostatak detalja. Publika je i dalje samo loša kartonska animacija. Zvuk također nije mnogo bolji. Primjerice, nije nam se svidio zvuk udarca lopte u okvir gola koji još kao i da lagano kasni. Igru je i dalje moguće igrati pomoću tipkovnice, ali svakako preporučamo igranje pomoću kontrolera uz namještanje vlastitih kontrola. UEFA EURO 2008 može biti odličan način pripremanja za nadolazeće prvenstvo, ali ako tražite samo dobru simulaciju nogometa, pogledajte i druge naslove koji se nude.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:24